Pamantul s-a scufundat in gol azi noapte, la ora 3.00. Practic, o bucata uriasa de drum s-a rupt in doua de parca ar fi fost o hartie. Fasiile de pamant s-au prabusit in gol, pe malul canalului Dunare-Marea Neagra. Nenorocirea s-a intamplat la doar cativa metri distanta de locuintele oamenilor din localitate.

Problema este mult mai veche, de anul trecut, cand malul se fisurase.

De atunci, crapaturile s-au inmultit pana ieri. Asfaltul a inceput sa trosneasca, semn ca drumul se va crapa de tot.

Abia dupa ce pamantul s-a crapat in doua, autoritatile au inceput sa se dezmorteasca din nepasare.

Problema tine de Administratia Canalelor Navigabile (ACN).

Daniel Georgescu, director: Sunt sase camioane, incercam sa gasim solutia ideala sa stopam aceasta surpare. Din ce ne spun expertii, riscul de a ajunge la gospodarii la momentul asta nu e asa mare daca se actioneaza acum.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Vazand ca o intreaga strada e gata sa se prabuseasca in gol, Ministerul Transporturilor a dat unda verde pentru interventii de urgenta.

Ramane de vazut, insa, daca utilajele vor reusi sa consolideze malul inainte de un dezastru.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

STIREA INIȚIALĂ

Oamenii din zonă sunt disperați iar Primăria și Consiliul Local au cerut intervenția Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile Constanța.

Citeste si: O persoană a fost găsită decedată în Canalul Dunăre- Marea Neagră!

„Nu putem sta nepăsători. Am făcut adrese către CN ACN Constanța și către Ministerul Transporturilor. Vedem că, la trei metri distanță de porțile caselor, această stradă se surpă. Cândva, aici a fost un drum de exploatare a Canalului Dunăre-Marea Neagră, care are piatră la un metru jumătate în adâncime. Nu știu ce se întâmplă, dar acea piatră s-a fisurat”, a declarat primarul Mariana Gâju, pentru Ziua de Constanța.

Citeste si: VIDEO| Copil inecat in Dunare, in direct pe Facebook

„Cel puțin 30 de gospodării sunt pe această stradă. Vom anunța, din nou, Ministerul Transporturilor. Dar îmi este teamă ca această falie să nu cadă cu totul”, a adăugat Gâju.

Mai multe informații despre acest subiect vezi în exclusivitate la ȘTIRILE KANAL D, începând cu ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si