Această imagine pare suprinsă pe cine știe ce plajă izolată. Din nisip au răsărit buruienile iar turiștii ocolesc această zonă. Culmea e că suntem în centrul stațiunii Mamaia, polul luxului de pe litoralul românesc. O imagine tristă care rezumă perfect dezastrul din 2022.

Secetă de turiști și încasări în Mamaia

,,Nu știu.. nu sunt condiții, nu sunt.. urât! E prima data când venim și ultima!”

Dezgustul turiștilor este evident și se traduce în pierderi tot mai mari, zi de zi.

,,Îmi pare rău ca am venit, e gol. Foarte, foarte gol(...) Foarte multă iarbă, foarte multe scoici. Am anulat 3 nopți la hotel. O să stăm doar noaptea asta și plecăm acasa.”

Citeste si: Mamaia-Sud, prețuri care atrag turiști

Comercianții recunosc principala cauză: prețurile exagerat de mari

Ce spun comercianții? Ridică din umeri și recunosc: prețurile sunt o problemă uriașă. Dar susțin că nu le pot păstra la un nivel acceptabil.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

,,S-au mărit mult prețurile. Nu mai e cum era înainte. Uitați-va la nisip cum arată! Eu nu pot sa merg desculț!”

În altă zonă, un alt comerciant privește spre terasa goală și nu găsește explicații.

„A fost o perioadă când au fost foarte puțini turiști. Chiar nu pot să știu care au fost motivele pentru care au migrat în alte stațiuni...”

Motive descoperă, în schimb, un alt turist.

„Plajele sunt foarte mari, prețurile sunt foarte mari. S-a investit, dar unde? S-a investit în Nord. Sunt blocurile unul peste altul, la care nu mai e stațiune.... și aici e pârloaga!”

Citeste si: Mamaia, aproape dată uitării

Primarul Constanței vede lucrurile... puțin diferit!

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: „Eu leg asta de o campanie vizibilă îndreptată spre litoralul românesc. Deci nu e vizată numai Mamaia, ci întreg litoralul românesc. Scăderea turismului e în toată țara. Turiștii au de ales și alte țări.”

Într-o încercare disperată de a atrage vizitatorii, autoritățile au anunțat că parcarea va fi gratuită pe timpul nopții în Mamaia. Asta înseamnă că tariful de 96 de lei pe zi scade la jumătate.

Citeste si: Primarul Constanței propune ca parcarea în Mamaia și Constanța să fie gratuită între orele 22-08


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si