"Se spune că fetele sunt mai atașate de tați, iar băieții, de mame. Uneori, însă, legătura strânsă poate fi prea mult. Dacă mama tinde să controleze alegerile băiatului chiar și după adolescență, relațiile lui ar putea avea de suferit. De ce devin unii bărbați mămoși, dar și ce spun psihologii despre acest fenomen, vedem în materialul următor", a transmis Simona Pătruleasa.

Mamele de băieți sunt spaima iubitelor

"Să nu se poate urât cu fata respectivă, asta îmi vine în minte... S-o ajute la treabă, așa e frumos, să ajute, să se înțeleagă", a spus Zoe, mamă de băiat.

Zoe îl invață pe băiețelul ei, Raian, cum să fie ordonat și responsabil pentru ca mai târziu să se descurce singur și să își ajute viitoarea iubită sau soție. Are o mentalitate sănătoasă, mai ales că îi explică mereu cât de important este ca lucrurile să se facă-n doi.

Iar atunci când băiețelul va crește, viitoarea parteneră va fi o norocoasă pentru că.....

"Spălăm toate vasele și rufele... facem toată curățenia și găteam orice. Înseamnă că iubita ta va fi o norocoasă. Da!", a spus un băiat.

Iar fetele care încep o relație cu un băiat bine-crescut de părinți, se declară fericite de soacre.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În schimb... situația se complică atunci când unele mame devin prea protectoare cu băiatul care e deja bărbat. Multe intervin în relația de cuplu, își dau cu părerea și chiar ajung să decidă ce femeie ar trebui să aleagă fiul ei.

Psihologii spun că mamele fac deseori greșeli în creșterea băieților pentru că nu îi lasă să fie independenți. Așa apare conceptul de "băiatul mamei", dar și sindromul numit Peter Pen.

Tot psihologii îi sfătuiesc pe părinți să nu aleagă în locul copiilor, ci să-i încurajeze pe ei să ia propriile decizii, indiferent dacă pe moment sunt bune sau nu. În timp, cu fiecare alegere, copilul va învăța pe propria piele ce e bine și ce e rău.

Citește și: VIDEO- Moștenirea aspectului fizic, dar și a bolilor, din familie. Secretele geneticii explicate de doctor: "Copiii sunt consecința unei loterii a genelor, care provin de la ambii părinți"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: