Alexandra mai are doar cateva zile pana sa devina, din nou, mama.
“Am aflat ca sunt insarcinata la sfarsitul lui ianuarie, nu a fost planificat, eu mai am doi copii dar ne-am bucurat foarte-foarte tare”, spune tânăra mămică.

Mămicile s-au hotărât să nască la spitale private

Ea a dus sarcina de-a lungul starilor de urgenta si de alerta, cand aproape ca nu a iesit din casa de teama noului coronavirus.

Au fost suficiente cateva discutii cu alte mamici, pentru a decide ca se simte mai in siguranta sa nasca la un spital particular.

Citeste si: VIDEO| Mama unui bebeluş care a murit la o lună după naştere acuză medicii care i-au monitorizat naşterea de malpraxis

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

“Ai luat vreun moment, in calcul, nasterea la un spital de stat? nu, pentru ca nu am avut contact cu spitalele de stat si ma sperie un pic povestile pe care le-am auzit de la alte mamici”, declară Alexandra Tudora.

Medicii spun că mamele preferă să nască în clinici private

Opinia Aexandrei nu este singulara. Medicii recunosc ca au avut perioade in care abia mai faceau fata solicitarilor.
Sincron dr Chadi Muheidli- medic primar obstetrica-ginecologie: “Sunau in disperare gravide urmarite la stat care voiau sa vina in sistemul privat, acuma s-a mai echilibrat situatia in sensul ca si spitalele de stat au inceput sa functioneze normal”, spune doctorul Chadi Muheidli.

Citeste si: Situație critică la spitalul Marius Nasta. „Trebuie să devenim responsabili”

Daca inainte de pandemie, o nastere nu ar fi depasit 10 mii de lei, acum costurile interventiilor s-au marit. Se impun reguli noi pentru siguranta cadrelor medicale si a pacientilor iar asta se reflecta in pretul final, care ajunge acum si pana la 12 mii de lei. Insa efortul financiar merita, spun mamicile.

Medicii explică de ce au crescut tarifele pentru mamele care nasc la privat

“Am ales un spital privat tocmai in ideea in care se spune ca mamicile sunt tratate, mamicile si bebelusii, sunt tratati un pic mai deosebit si sunt si alte norme de igiena”, crede tânăra mămică.

Citeste si: Unul dintre nepoţii reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii divorţează

“Au crescut costurile de operare! Pai e normal, dezinfectanti peste tot, masti peste tot, manusi peste manusi, adica costul de operare al unui spital, doar din consumabile, nu mai zic din alte motive, a crescut”, explică doctorul Chadi Muheili.

Tot mai multe mame vor să nască în sistemul privat de sănătate

In ciuda preturilor mai ridicate, cererile pentru asistenta medicala in regim privat au continuat sa curga.


“Putem sa ne referim undeva la 20-30 la suta, dar bineinteles la anumite interventii si anumite specialitati”, constată președintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private, Lucian Hotoboc.
Anual, in Romania se nasc, in medie, 180 de mii de copii in maternitatile de stat si in cele private.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si