„Au vrut o siglă care să fie mândria orașului, dar s-au ales cu o așa-zisă operă de artă bizară. Autoritățile din Întorsura Buzăului, județul Covasna, au plantat în centrul orașului copaci ornamentali, care au fost tunși astfel încât să scrie un text în români și engleză. Doar că rezultatul final nu a fost deloc așa cum și-au imaginat. Literele au dimensiuni diferite, iar o parte dintre arbori s-au uscat deja”, a transmis Christian Sabbagh.

De câteva săptămâni, în centrul orașului Întorsura Buzăului, a apărut un ornament stradal care atrage atenție trecătorilor, dar nu în sens pozitiv. Sigla „I love Întorsura”, făcută din câțiva arbori de tuia, pare creată în grabă și bătaie de joc. De la distanță se poate observa că nicio literă nu este egală, iar inima din mijloc pare din altă poveste. De aproape se văd și improvizațiile.

Citește și: VIDEO Castelul din cer, cel mai viral penthouse, scos la vânzare pentru o suma fabuloasă

Adrian Jătăreanu, reporter: Litera „N” este formată din doi copaci, însă la baza unuia dintre ei a fost pusă o bucată de lemn, astfel încât crengile să fie depărtate. Mergem mai departe către litera „O”. Și ea este formată din doi arbori diferițo, însă crengile au fost legate cu acest tub de cauciuc.

Ce spun oamenii despre acest ornament

Deși ornamentul stradal a fost plantat de doar câteva săptămâni, o parte dintre crengile copacilor au început să se usuce. Pe lângă litere, și vegetația a crescut haotic, iar întregul ansamblu,m care ar trebui să fie mândria orașului, pare neîngrijit.

„Literele sunt un pic cam distorsionate... poziția lor e cam ciudată, dar se putea lucra”.

„Literle sunt mai mari, inima e un pic strâmbă”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Reporter: Ce-i lipsește?

„Nu știu, mai multe culori, flori”.

Oamenii spun că orașul ar fi avut alte priorități. Trotuarele sunt pline de gropi și șanțuri, iar fațadele unor clădiri stau să cadă. Chiar și așa, sunt localnici care admiră noua siglă verde și nu văd nimic în neregulă cu felul în care a fost creată.

„Fiind un lucru natural... totdeauna, un lucra natural, făcut de mână... niciodată nu o să cadă pe matrițe. Nu mă deranjează cu absolut nimic”

Reporter: Atrage atenția?

„Da”.

Reporter: În bine sau în rău?

„În bine”, a spus o doamnă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Explozie într-un bloc de locuințe din Sfântu Gheorghe! O femeie are arsuri pe aproape tot corpul

„Arată foarte bine. Când vii cu mașina și treci pe lângă el îți apare foarte frumos în ochi”, a menționat un bărbat.

Am încercat să luăm un punct de vedere și de la primarul orașului, dar edilul a refuzat să ne ofere un interviu oficial. A ținut totuși să își spună părerea, însă nu în fața camerelor.

„Mi se pare o bătaie de joc în momentul în care veniți să faceți un reportaj despre o tuia care nu e crescută drept! Tuia o să crească. Se va forma, probabil, în timp”, i-a spus edilul reporterului.

Primarul a refuzat să spună și cât a costat crearea acestei sigle și câți bani sunt cheltuiți din bugetul public pentru întreținerea arborilor de tuia. Edilul speră, totuși, că întregul ornament va căpăta un aspect uniform atunci când copacii vor mai crește.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si