Ministrul de Finanțe le cere primarilor să fie atenți la cheltuielile din luna decembrie și să înceteze cu parangheliile de la final de an. În rândul edililor e supărare mare, iar unii vorbesc de „bezna comunismului”. În alte zone, însă, pregătirile de Crăciun merg mai departe fără probleme. La Craiova, de exemplu, un brad a fost deja împodobit! Urmează încă... 99 de pomi festivi!, a transmis Cristian Sabbagh.

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, s-a transformat în Grinch pentru mulți primari. Le-a cerut să înceteze cu parangheliile din final de an și să fie atenți la cheltuielile din luna decembrie.

Se va instaura sau nu „bezna comunismului”?

Bănuiesc că nu vrea să ajungă într-o beznă a comunismului când n-aveai voie la iluminat public. Dati-mi voie sa va spun: Crăciunul, eminamente, hai să ne uităm și în istorie, are o luminozitate a sa, a transmis Emil Drăghici, președintele asociatiei comunelor din România.

La Craiova, pregătirile pentru târgul de Crăciun au început cu mult înainte de declarațiile făcute de ministrul de finanțe.

Așa arată doar unul dintre cei peste 100 de brazi de dimensiuni mici sau mari, care vor împodobi Craiova în perioada următoare. De altfel, 60 la sută din oraș a fost deja decorat pentru târgul de Crăciun. 

Contrariați, unii localnici privesc cu scepticism cum de la zi la zi, Craiova îmbracă deja hainele de iarnă. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

E frumos, dar...

mai târziu să-i dea drumul la ăsta. Se simte spiritul sărbătorilor deja? De acum nu, că e cald, frumos afară, a transmis un cetățean.

Citește și: VIDEO- Craiova, orașul pregătit pentru Crăciun. Tematica aleasă este „Crăiasa Zăpezii”

Nu mi se pare că e spiritul Crăciunului pentru că e foarte cald afară. Și aici e vina primăriei. Dacă doamna așa consideră... treaba ei, a mărturisit o altă persoană.

Alții, în schimb, cred că pregătirile din timp aduc mai mulți turiști în Craiova.

Sunt lebede sau păsări nu știu ce sunt...și brăduții care nu au fost anul trecut. E binevenit mai înainte, mai ales pentru copii. Sperăm să avem zăpadă, ca să fie mai frumos, a spus o altă persoană.

Nu, nu e prematur, din contră. Mulți care trec prin oraș, se orientează, își fac idee și chiar vin. Așa dacă este în ultimele zile, mulți nici nu știu, a spus un alt cetățean. 

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Târgurile de Crăciun din Craiova și Sibiu se vor deschide în aceeași zi: 17 noiembrie.

Anul trecut, unele instalații luminoase au fost oprite după miezul nopții pentru economii. Rămâne de văzut dacă situația se va repeta și anul acesta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si