Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că în aceste clipe candidatul pentru funcția de primar general al Capitalei din partea PSD este Gabriela Firea. Acesta a menționat că în perioada următoare social-democraţii vor hotărî dacă merg sau nu separat la aceste alegeri sau alături de PNL.
Gabriela Firea este candidatul din partea PSD pentru funcția de primar general al Bucureștiului
Prim-ministrul a fost întrebat cine este persoana care va fi propusă din partea PSD pentru funcţia de primar general al Bucureştiului.
„În momentul acesta am stabilit o alianţă electorală. În acest moment, candidatul pentru funcţia de primar general e doamna Gabriela Firea din partea PSD. În interiorul coaliţiei, la fel cum am stabilit şi o alianţă, urmează să vedem dacă vom merge separat în această confruntare politică sau mergem împreună cu cei de la PNL. Deci sunt ferm convins că, în următoarea perioadă, se va lămuri acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat cine va fi propus pentru funcţia primar general Bucureştiului din partea PSD, într-o conferință care a avut loc vineri la Târgu-Mureş, potrivit News.ro.
Liderii din Coaliție s-au înțeles pentru comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Liderii din coaliția de guvernare, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au declarat, miercuri, că au ajuns la un consens în ceea ce privește comasarea alegerilor, iar europarlamentarele şi localele vor avea loc în 9 iunie.
„Suntem în faţa dumneavoastră pentru a prezenta decizia finală a coaliţiei referitor la modul în care se vor desfăşura alegerile auroparlamentare şi locale, anume decizia coaliţiei de a comasa cele două rânduri de alegeri.
Ciucă Decizia coaliţiei de a comasa cele două runde de alegeri. Această decizie a urmat unui proces prin care fiecare dintre noi am consultat birourile de conducere politică ale partidelor, ne-am reunit apoi în coaliţie şi suntem prezenţi pentru a prezenta această decizie finala care prevede ca la nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forţe proprii, iar pentru alegeri europarlamentare să existe o listă comună. A fost o decizie care a presupus de la sine asumarea deciziei politice, responsabilitate politică”, a afirmat Nicolae Ciucă.
„Românii îşi doresc stabilitate, îşi doresc linişte, îşi doresc să îşi vadă de viaţa de zi cu zi şi cred că în astfel de momente partidele să dea dovadă de un minim sacrificiu în ceea ce înseamnă stabilitatea ţării. Am avut în vedere tot ceea ce s-a întâmplat din 2021 când această coaliţie şi-a asumat guvernarea, reuşind să treacă România prin crize suprapuse şi să îndeplinească obiectivele din programul de guvernare, aşa cum ni l-am asumat”, a mai spus liderul PNL.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
El a mai susținut că „PNL a mandatat executivul partiduolui să discute în coaliţie şi să agreeze această formulă de comasarea alegerile europarlamentare şi locale, cu listă comună pentru europarlamentare şi cu listă proprie la alegerile locale”.
„Am dovedit şi noi şi liberalii că putem să luăm decizii în momentedificle, nu ale noastre ca şi persoane, entităţi politice, ale României, în primul rând. A fost criză pandemică, criză energetică, război la graniţă, au fost exerciţiile financiare.
Vorbim de dezvoltarea României. O putere politică pentru a-şi asuma aceste lucruri trebuie să fie votată de cât mai mulţi români. Prezenţa cea mai mare la alegeri este prezenţa de la locale. Alegerile locale prezintă interesul cel mai mare al cetăţeanului. Că am decis să facem comasarea nu este împotriva democraţiei, este pentru democraţie şi pentru a avea o reprezentare corectă în faţa românilor. Am decis să avem şi o alianţă electorală şi pentru lista de europarlamentare.
Este evident că numai cele două mari partide se pot uni şi pot face faţă unui val extremist. Niciuna dintre cele două forţe politice nu se pot angaja singure în aceasăt luptă. E vorba de stabilitate României, de coerenţă, de asumare şi este vorba de drumul României, nu neapărat de astăzi, ci de viitor”, a declarat Marcel Ciolacu, în conferinţa de presă care a avut loc miercuri.
”Ştim istoricul formării acestei coaliţii. România, cu toate crizele suprapuse, se afla şi în faţa unei crize sociale. Nu am nicio reţinere de a ne angaja în acest proiect politic. În afara de performaneţele guvernării, e loc şi de mai bine, ne-am asumat o decizie politică”, a spus Marcel Ciolacu.
”Am dovedit, şi noi şi liberalii, că putem să luăm decizii în momente dificle, nu ale noastre ca şi persoane, entităţi politice, ale României, în primul rând. A fost criză pandemică, criză energetică, război la graniţă, au fost exerciţiile financiare. Vorbim de dezvoltarea României. O putere politică pentru a-şi asuma aceste lucruri trebuie să fie votată de cât mai mulţi români. Prezenţa cea mai mare la alegeri este prezenţa de la locale.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Alegerile locale prezintă interesul cel mai mare al cetăţeanului. Că am decis să facem comasarea nu este împotriva democraţiei, este pentru democraţie şi pentru a avea o reprezentare corectă în faţa românilor”, a mai completat Marcel Ciolacu.
”Am decis să avem şi o alianţă electorală şi pentru lista de europarlamentare. Este evident că numai cele două mari partide se pot uni şi pot face faţă unui val extremist”, a mai afirmat Ciolacu.
Ciolacu a completat: ”Am făcut ce e mai bine pentru ţara mea, indiferent de costuri”.