Premierul României a făcut mai multe anunțuri importante în ședința de Guvern de astăzi. Marcel Ciolacu a abordat mai multe arii de interes pentru români, printre care domeniul educațional, cel salarial sau cel al infrastructurii. 

"Corect este să-i plătim mai bine pe medicii care muncesc serios", a declarat Marcel Ciolacu despre salariile medicilor. Ce alte declarații a făcut Prim-ministrul României?

Marcel Ciolacu, anunțuri importante în ședința de Guvern: "Corect este să-i plătim mai bine pe medicii care muncesc serios" 

Premierul României a făcut în cadrul ședinței de Guvern de astăzi, mai multe anunțuri importante. Marcel Ciolacu a abordat mai multe arii de interes pentru români. Prim-ministrul și-a început declarația oficială oferind informații care privesc domeniul sănătății. Ciolacu a declarat că Ministerul Sănătății are un buget cu 40% mai mare comparativ cu anul trecut, iar spitalele care se află în deficit de personal pot începe să facă angajări.

"Astfel, toate spitalele importante care au deficit de medici, asistente și infirmieri vor putea face rapid angajări. Ministerul Sănătății are în acest an un buget cu peste 40% mai mare decât în 2023, deci nu este vorba despre vreo problemă financiară. Însă, fiecare angajare trebuie să se reflecte, în mod concret, în servicii mai bune pentru pacienți, un plus de empatie și de responsabilitate. Este valabil și pentru medicii de familie.

Bani avem, dar corect este să-i plătim mai bine pe medicii care muncesc serios!", a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Prima ședință de Guvern din 2024. Marcel Ciolacu: ”Primul angajament din acest an va fi către pensionari"

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Un alt domeniu abordat de premier este sistemul educațional. Se pare că programul "Masă Sănătoasă", prin care se oferea elevilor o masă caldă, va fi reintrodus și se va extinde la 1.000 de unități de învățământ, iar valoarea tichetelor educaționale va fi de 500 de lei.

De asemenea, Marcel Ciolacu a declarat că a fost aprobat contractul de finanțare cu Banca Europeană de Investiții, care privește realizarea a noi kilometri de autostradă. Anul 2024 va fi anul cu cei mai mulți kilometri de autostradă realizați, într-un an, de România.

"Aprobăm astăzi și contractul de finanțare cu Banca Europeană de Investiții, în valoare de 200 de milioane de lei, pentru o nouă secțiune a Autostrăzii A3, de 42 de kilometri... Sunt bani europeni, alocări de la buget și fonduri de la marii finanțatori instituționali care vor produce în 2024 cel mai mare număr de kilometri finalizați într-un an, de autostrăzi și drumuri expres", a declarat Ciolacu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si