În cadrul aceleiași ședințe, premierul a mai explicat că noua lege a salarizării va avea un sistem prin care salariile vor reflecta, în mod corect, nu doar respectul cuvenit meseriei, dar și performanța.

Marcel Ciolacu: „România poate creşte doar prin Educaţie!”

„În urmă cu o lună şi jumătate, pentru prima dată în istoria Educaţiei din România, s-a alocat o sumă impresionantă prin PNRR- peste 1 miliard de euro, fără TVA, pentru dotarea a peste 5.600

de unităţi de învăţământ preuniversitar, inclusiv pentru învăţământul dual. Astăzi, mai facem un pas în direcţia unui sistem de învăţământ modern, accesibil tuturor copiilor şi tinerilor care învaţă aici. Astăzi, tot prin PNRR, alocăm încă 250 milioane de euro, fără TVA, pentru achiziţionarea a peste 1.200 de microbuze electrice destinate transportului elevilor”, a transmis Marcel Ciolacu.

De asemenea, prim-ministrul a mai explicat că, prin programul de guvernare „și-a asumat că Educația este o prioritate”.

„România poate creşte doar prin Educaţie! Doar prin tineri bine pregătiţi, ţinând cont de cerinţele pieţei muncii, această ţară se poate dezvolta. Este de datoria noastră să asigurăm condiţii decente pentru a învăţa tuturor elevilor – indiferent de locul în care s-au născut, la ţară sau la oraş, într-o zonă mai mult sau mai puţin dezvoltată economic. Mai mult însă, este tot de datoria noastră să îi ajutăm şi să îi îndrumăm pentru a alege o carieră aici, în România.

Doar aşa, tinerii vor prefera să rămână, vor alege să-şi construiască un viitor aici”, a continuat prim-ministrul.

Citește și: EXCLUSIV: Sălile de jocuri de noroc, mutate la marginea orașelor/ Mihnea Predețeanu: ”E categoric loc de întărire a procesului de educare a jucătorilor, de consolidare a responsabilității tuturor și nu doar a celor care au ales voluntar acest drum”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De asemenea, șeful Executivului a ținut să felicite una dintre școlile din București, la care a participat în prima zi de an școlar, pentru sistemul de învățământ tehnologic dual bine dezvoltat pe care îl are.

„Am vrut să-i felicit pe atât pe elevii care au optat să înveţe o meserie, cât şi pe profesorii care se implică total astfel încât aceşti tineri să aibă asigurate, la sfârşitul şcolarizării, nu doar o diplomă recunoscută la nivel internaţional, dar şi un loc de muncă bine plătit. (..) Îmi doresc, ca premier al României, ca acest model de implicare a autorităţii locale în Educaţie să fie extins şi în zone mai puţin dezvoltate, nu doar în marile centre urbane- Bucureşti, Cluj, Vâlcea sau Oradea. Vă asigur că, în acest sens, veţi găsi mereu sprijin în mine”, a spus acesta.

„Cred că mă cunoaşteţi deja. Sunt omul care îşi respectă promisiunile. Am discutat cu profesorii, atunci când îşi strigau nemulţumirile în stradă. Împreună, am găsit soluţiile corecte nu doar pentru a reda demnitatea acestei profesii, dar şi pentru a recompensa la adevărata valoare munca depusă în formarea noilor generaţii. Statul, prin guvernul pe care îl conduc, a înţeles foarte bine cât de importantă este Educaţia dacă vrem să avem un viitor. Dacă vrem ca România să crească în continuare. De aceea, investiţiile masive în infrastructura şcolară şi în procesul didactic, asigurarea accesului pentru toţi elevii, extinderea sistemului de învăţământ tehnologic dual au fost prioritare pentru noi”,

a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu se așteaptă ca profesorii să își dea silința la ore: „Nu pentru mine, Marcel Ciolacu, nu pentru Guvernul pe care pentru moment îl conduc, ci pentru tinerii români” 

Astfel, șeful Executivului a spus că se așteaptă ca reprezentanții sistemului de Educație să întoarcă acest efort: „Nu pentru mine, Marcel Ciolacu, nu pentru Guvernul pe care pentru moment îl conduc, ci pentru tinerii români”,  deoarece „simpla prezență în clasă nu este suficientă”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: UPDATE: MApN a anunțat că au fost găsite fragmente dintr-o dronă aproape de localitatea Plauru. Zona a fost securizată

„Este nevoie de implicare, în clasă, nu la meditaţii, şi de îndrumare a tinerilor astfel încât, inclusiv din şcoală, aceştia să plece cu baze solide de cunoştinţe şi cu un sistem de valori bine definit. Nu cer niciunui profesor să facă lucruri imposibile, sunt perfect conştient şi de limitările existente încă în sistemul nostru de învăţământ. Le cer însă profesorilor să-şi facă meseria, aşa cum trebuie să o facă. Şi nu am glumit când am spus că noua lege a salarizării va cuprinde un sistem prin care salariile vor reflecta, în mod corect, nu doar respectul cuvenit meseriei, dar şi performanţa. Profesorii care muncesc, care îşi fac corect meseria, trebuie şi vor fi răsplătiţi”, a conchis prim-ministrul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si