„Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită oficială în Doha, s-a întâlnit cu românii care muncesc acolo. Le-a spus acestora că se caută soluții pentru drepturile lor la pensie în Qatar și nu numai. Cu detalii ni se alătură colega noastră, Diana Buzea, care este acolo”, a transmis Simona Pătruleasa.

Discuții între Marcel Ciolacu și românii din Doha

„Prima întâlnire a delegației conduse de premier a fost cu români care locuiesc aici, în Doha.

Premierul a fost întâmpinat de comunitatea de români. Mă refer aici la oameni care lucrează în mediul de afaceri, profesori, medici sau oameni care lucrează în instituții cheie. Au avut o discuție într-un cadru formal, iar premierul a precizat că se caută soluții privind garantarea dreptului la pensie pentru toți acești români din Doha. Concret, românii care muncesc în Doha nu plătesc asigurările sociale. Așadar, în cazul în care se vor întoarce în țara noastră, anii de muncă de aici din Doha nu vor fi recunoscuți ca vechime în muncă. Cele două țări vor să semneze un memorandum în acest sens pentru a le garanta românilor dreptul la pensie. Totodată, premierul a mai precizat faptul că prin această vizită se are în vedere atragerea de investiții în valoare de cincisprezece miliarde de euro. Vă mai precizez că alături de premier în această vizită sunt și mai mulți miniștri care vor discuta cu omologii lor. Vor fi discuții pe temele care țin de energie, de agricultură, pentru că vrem să exportăm mai mult, dar și teme care țin de digitalizare și de inteligență artificială.
De aici din Doha, premierul împreună cu miniștrii vor merge în Emiratele Arabe Unite unde vor avea mai multe întâlniri de lucru în Abu Dhabi și în Dubai”, a transmis Diana Buzea.

Citește și: "Avem proiecte clare și mature pentru investitorii din Qatar". Cum vrea Marcel Ciolacu să atragă investiții de 15 miliarde de euro?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si