VIDEO| Marea capcană din larg. Fenomene extreme pe litoral
Marea Neagră a fost ca o pâlnie a morții după furtuna de marți seară care a înspăimântat litoralul. Curenții puternici i-au tras în larg pe turiștii care s-au avântat în valuri și au luat prea devreme viața unui om nevinovat. Între cele două fenomene periculoase ar exista o legătură, spun specialiștii.
Norii au anunțat parcă sfârșitul lumii, marți seară, pe litoral și i-au făcut pe turiști să pară personajele unor tablouri suprarealiste. La apus, cerul s-a întunecat dintr-o dată, iar pătura de nori s-a tras ca o cortină peste plajă. Vântul a pornit o furtună de nisip însă rafalele n-au reușit să risipească norii.
După furtuna de marți seară, marea a fost, pentru prima dată de la deschiderea sezonului, mai agitată ca oricând. Chiar dacă valurile n-au fost o dovadă că pe turiști îi pândește pericolul, curenții subacvatici au fost atât de puternici încât i-au determinat pe salvamari să interzică baia în mai multe stațiuni din nordul și sudul litoralului. Steagul roșu nu i-a împiedicat pe imprudenți să intre în apă.
Un bărbat, tatăl a doi copii, s-a avântat în valuri, la Mangalia, ca să salveze 6 oameni însă ironia sorții a făcut ca doar el să piară înecat.
În Eforie Nord și Sud, steagul roșu a fost arborat în prima parte a zilei, apoi a fost înlocuit cu cel galben, care indică faptul că înotul este permis, dar numai pentru cei experimentați. Indicațiile salvamarilor sunt de multe ori luate în râs de profesioniștii închipuiți.
Silueta unui bărbat a fost zărită aseară în larg de o femeie care a sunat la 112 să cheme ajutoare. După ore-n șir de căutări, salvatorii au ajuns la concluzia că e posibil ca alarma să fi fost falsă. Cu toate acestea, salvamarii ne încurajează să anunțăm orice suspiciune de înec.