Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Marea „evadare” a românilor. Cozi nesfârșite la vămi pentru a ajunge în orașele europene

Mini vacanța de 1 decembrie a aglomerat vămile. Românii s-au grăbit să părească țara.

Redactia Stirile Kanal D,

Marea „evadare”- Cozi nesfârșite la vămi [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Granițele României au fost luate cu asalt în pragul zilei naționale. Sutele de șoferi au stat cu orele în vămi, la cozi interminabile. Toți au vrut să ajungă în alte capitale europene, unde vor petrece mini vacanța, a transmis Cristian Sabbagh.

Marea „evadare” a românilor

Granița cu Ungaria pare capătul lumii pentru șoferii care trec prin vama Borș ca să petreacă mini vacanța de 1 decembrie pe meleaguri străine. Nici cei care s-au trezit cu noapte în cap nu au avut noroc să scape de cozile infernale.

"- Nici nu se vede granița cred că până la frontieră mai trebuie să mergem o oră și jumătate. Aici în coadă stăm deja de două ore.

- Ați început cu nervi vacanța?

- Nu, sunt calm, am băut deja o jumătate de țuică și mi-am revenit. Până o să vină Schengen-ul peste noi din păcate mai avem de așteptat.

- Vă văd destul de relaxat.

- Ce pot să fac? Când o să-mi cumpăr elicopter o să scap de presiunea asta, deocamdată suntem români și ne merităm soarta!", a spus un participant la trafic.

Drumul Național 1 a fost pur și simplu paralizat din pricina numărul uriaș de mașini.

„La orele prânzului, coloana de mașini și de camioane se întindea aici în Vama Borș pe o distanță de circa 5 kilometri. Pentru a trece în Ungaria tiriștii au așteptat chiar și 6 ore în timp ce șoferii de autoturisme au avut de așteptat 3 ore și jumătate pentru a trece granița”, a transmis Claudiu Mihuț.

"Am oprit la benzinărie, am crezut că poate se mai decongestionează traficul, dar nu știu ce se întâmplă, teoretic nu ar trebui să stăm aici, pentru că și noi plătim aceleași taxe ca și ceilalți din Uniunea Europeană, poate chiar mai mari", a spus un participant la trafic.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Dar cu nervii nu a rezolvat nimeni nimic. Așa că unii au profitat să-și facă diverse cumpărături pe drum, apoi au luat-o pe jos, spre vamă.

În schimb, șoferii de tir au protestat cu pancarte.

Citește și: VIDEO- Stațiunile de la munte, ticsite de turiști. Mii de români petrec mini vacanța de 1 decembrie la munte

"Pe distanța asta stăm cam 4 ore și dacă intri pe site-ul Poliției zice că timp de așteptare de 50 de minute, unde sunt alea 50 de minute domnul meu. Acum e și la mașinile mici problemă, dar noi cu camioanele înâmpinăm frecvent lucrurile acestea", a spus un șofer de tir.

"- Nu ajunge marfa la timp, nu ajuns programele de condus.

- Sunt și penalități?

- Păi din moment ce mașina stă pe loc, sunt niște costuri", a spus alt șofer.

Nu a fost mai bine nici în vama Nădlac, luată și ea cu asalt.

„- Cât ați așteptat?

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

- În jur de o oră. Cam așa!

- Unde mergeți?

- În Budapesta. În vizita...”, a spus un șofer.

„- Unde mergeți?

- La târgul de Crăciun din Viena. Mini vacanță...”, a spus un alt șofer.

Aglomerată a fost și vama Giurgiu, iar polițiștii de frontieră se așteaptă ca din această seară fluxul de mașini să fie mai mic.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI