Marea ieftinire s-a poticnit exact când trebuia să înceapă, ba chiar a stârnit mai mult haos.
Marea ieftinire a alimentelor întârzie să apară
„Ca de obicei! Praf în ochi!”.
Printre produsele care ar fi trebuit să fie mai ieftine de astăzi se numără pâinea albă de 300 și 500 de grame, laptele cu 1,5 la sută grăsime, uleiul de floarea soarelui, zahărul, mălaiul, dar și o parte dintre fructele și legumele proaspete, doar că fiecare verigă de pe lanțul alimentar a aplicat plafonarea cum a considerat.
Într-un magazin, de pildă, o parte dintre alimente s-au vândut de azi cu un preț mai mic. Ouăle costau 9,99 de bani față de 11 lei și 49 de bani, iar prețul laptelui a scăzut de la 6 lei și 30 de bani la 5 lei și 50 de bani. Și mălaiul sau făina la un kilogram au fost mai ieftine.
În schimb, uleiul are același preț.
Reducerea pentru toate alimentele ar urma să se aplice până la finalul săptămânii.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Nici în piețe nu se prea văd scăderile de preț.
În această piață, doar câțiva comercianți au plafonat adaosul comercial așa cum cer guvernanții.
Într-un alt lanț de magazine, reducerile erau la tot pasul, doar că unele sunt valabile până la sfârșitul lunii, deși autoritățile au stabilit ca plafonarea adaosului să se facă pe o perioadă de trei luni.
Consiliul Concurenței a anunțat că va monitoriza modul în care companiile aplică reducerile.
„Dacă datele sunt incorecte, dacă ni se spune că au redus prețurile și ele n-au fost reduse, atunci vom aplica sancțiuni în baza legii Concurenței”.
Pe de altă parte, Guvernul pregătește și creșterea TBA-ului la mai multe produse, așa că reducerile efective cele de la raft ar putea să treacă neobservate.