Zicala "Nicio masa fara peste" pare sa nu mai fie chiar asa de mult pe placul romanului. Inlocuim "pestele", cu "margarina" si obtinem o afirmatie cu adevarat in asentimentul multora.

Sora mai ieftina a untului, crema tartinabila bazata pe acizi trans pare sa fie nelipsita de la masa, chiar daca se comporta ca o bomba cu ceas, gata sa explodeze in organismul celui care o consuma.

Acizii trans sunt cele mai nocive grasimi alimentare. Se regasesc, in mod ironic, chiar in produsele frecvent consumate, fie de pofta, fie in graba: pateuri, popcorn, chips-uri, biscuiti, fursecuri sau chiar si supele la plic.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Numai in Romania mor anual peste 3.000 de oameni din cauza bolilor cardiovasculare cauzate de consumul excesiv al grasimilor trans. Din cauza numarului foarte mare de decese inregistrat si la nivel european, Comisia Europeana a decis sa interzica accesul pe piata a produselor ce contin mai mult de 2 grame de acizi trans pe suta de grame de produs.

Conform acestor reguli, din 2021, in magazine nu vom mai gasi mezeluri, maragrina sau produse cu preparare imediata.

Consumul excesiv al acestor produse este cu atat mai periculos cand vine vorba despre copii si adolescenti. La numa 12 ani, Francesca a trebuit sa slabeasca 20 de kilograme pentru a-si menaja sanatatea.

Copila recunoaste ca nu s-a putut abtine niciodata de la produsele de patiserie, pe care le consuma cu pofta in pauzele scolare.

De la 1 aprilie 2021, orice produs care nu respecta noile reguli ale Comisiei Europene, va fi exclus de pe piata.

Tari precum Danemarca, Elvetia sau Austria, au impus aceasta regula chiar inainte ca Burxelles-ul sa o impuna.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si