Joi dimineață, în timpul unei furtuni pe mare, un mesaj de urgență era transmis de la bordul navei Volgo Balt- un cargo rusesc cu 13 marinari la bord. Comandantul anunța că vasul se scufundă și că echipajul este nevoit să se arunce în apa ce are doar 5 grade. Răpuși de valurile uriase și nu de apa aproape bocnă, trei marinari au pierit.

Ceilalți au fost salvați- în condiții extrem de dificile- de ambarcațiunea GSP Falcon, care a ajuns la locul naufragiului rapid:

Femeia salvată de echipajul român este cadet și are 26 de ani. Un elicopter al companiei petroliere de la malul Mării Negre- specializat pe misiuni de evacuare medicală, a fost trimis să o aducă pe victimă pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, de unde a fost preluată si dusa la spitalul judetean Constanta.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

„Pacienta este constienta, stabila hemodinamic, prezinta traumatisme la nivelul toracelui si fetei”, spun medicii.

Doi marinari au fost recuperați fără viață din ape după naufragiu

Nava aflată în misiunea de salvare a recuperat două cadavre, dar a rămas la locul naufragiului, să caute trupul neînsuflețit al comandantului ucrainean, în vârstă de 62 de ani. Abia după încheierea misiunii vor ajunge la mal și supraviețuitorii:

„Marinarii salvați de către echipajul românesc urmează sa fie aduși la dana de pasageri. Aceștia vor fi transportați cu nava falcon la mal însă sosirea ar putea dura ore bune, pentru ca tragedia s-a întâmpla la 70 mile marine de litoralul nostru, adică la peste 100 de kilometri distanță”, relatează corespondentul Kanal D la Constanța.

Vasul prins în naufragiul dramatic, vechi de jumătate de secol

Vasul care s-a scufundat aproape de Portul Constanța este un cargo vechi de 48 de ani, care transporta cărbune:

„Incarca carbune la Rostov-pe-Don, a trecut prin stramtoarea Ketsch si urma sa ajunga la Constanta. Din cauza probabil a vechimii navei si a conditii meteo, nava a suferit avari”, spun navigatorii români.

O anchetă a autorităților va arăta dacă încărcătura uriașa cu cărbune de pe nava scufundată va polua apa Mării Negre în apropiere de litoralul nostru.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si