„Legea le permitea o majorare și mai mare, dar bugetarii și aleșii locali au acceptat o creștere mai mică decât standardul legal.

Cu alte cuvinte, au avut milă de banii publici”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Măriri salariale în minus la primăria din Vaslui

În primăria Vaslui, banii nu se împart ca în filmul realizat de Corneliu Porumboiu, în dreptul cancelariei, ci pe card.

Iar creșterile salariale sunt în pas cu legea. De unde vin banii?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Cel mai bogat primar din Capitală și-a cumpărat mâncare cu 46 de lei. Care sunt secretele lui Robert Negoiță pentru averea impresionantă?

„Impozitele și taxele la Vaslui au fost modificate doar prin efectul legii, cu coeficientul de inflație, iar sumele pe care le-am colectat n-au fost și n-au cum să fie suficiente”, a explicat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.
Chiar și așa, salariile de bază au crescut iar.

Secretarul general are un venit de 19.200 de lei. Arhitectul șef primește 18.700 de lei. Iar un director are salariul brut de 17.400 de lei. În unele cazuri, sunt majorări salariale chiar și de 2 mii de lei.
„Cei care au funcție de răspundere, sigur, au și responsabilități. Directorul economic, arhitectul șef care vine după viceprimar. Și așa mai departe. Au și responsabilități cei care au salarii mari”, a adăugat primarul.

Primarul ne transmite că măririle salariale puteau fi și mai mari. Acestea se decid în funcție de salariul minim de 3.300 de lei. Mărinimoși, angajații primăriei au acceptat o majorare care să țină cont de un nivel de bază de numai 3 mii de lei.
Cu alte cuvinte, cu tot cu aceste majorări salariale, bugetul nu e afectat.
Ca în multe municipii, primarul ajunge la un venit brut de 27 de mii de lei. Mai mult decât președintele României.
Unde mai pui că aceste salarii de bază ale angajaților din primării pot crește cu diverse sporuri ori dacă se implică în proiecte pe fonduri europene.
În România sunt aproximativ 1,2 milioane de bugetari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si