"Un om sinonim cu un munte de talent! Marele actor Marius Bodochi, director artistic al Teatrului Național din București, se dedică fiecărui rol ca propriului copil. Pentru el, personajele sunt odrasle de care trebuie să aibă grijă, iar performanța se măsoară în dedicare, nu în celebritate. Am stat de vorbă cu talentatul actor, într-un interviu exclusiv despre viață, vedetism și profesie", a transmis Cristina Dorobanțu.

Marius Bodochi: Harul unui actor

Un ardelean cu ambiție de fier și sensibilitate debordantă. Asa este, de fapt, omul aflat în spatele nenumăratelor roluri ce i-au adus notorietatea lui Marius Bodochi. Însă pentru el, celebritatea nu a fost o destinație, ci doar un accesoriu venit la pachet cu o meserie făcută din plăcere. Un accesoriu pe care a ales sa îl ignore.

"Nu a fost un scop. Eu am gândit așa. Am o vârstă, am o experiență de 40 și de ani de teatru și fac o meserie, Dumnezeu m-a ajutat să fac o meserie, pentru că este o meserie, nu e nimic altceva care mi-a plăcut. Ce bine este să te duci la jobul pe care îl ai dorind să lucrezi, dorind să faci. Actorii sunt o specie rară. E o meserie publică, fiind o meserie publică poți fi un actor mai cunoscut decât altul, mai puțin cunoscut decât altul.

E bine să fii cunoscut, îți face bine, dar nu e o treabă care să devină obsesivă, adică să faci orice, oricum, oricând", a declarat Marius Bodochi, actor.

Palmaresul lui ar putea să umple, lejer, paginile unei cărți. Sunt peste 4 decenii de când a îmbrățișat meseria asta drept a doua lui natură, iar talentul și l-a pus în slujba oamenilor. Asemenea unui doctor, meseria îl provoacă mereu să se dezvolte, să se autodepășească.

"Niciodată un rol nu e gata tot timpul lucrez la el, tot timpul ai revelații. Plec din scenă, mă duc acasă devin eu, eu mă mai gândesc la personaje, la ele te gândești tot timpul. Personajele sunt precum niște copii de care trebuie să ai grijă", a declarat Marius Bodochi, actor.

Și are grijă! De cele mai multe ori, chiar de multiple personaje deodată. În cea mai recentă piesă de teatru a sa, “La câţiva oameni distanţă de tine”,, Marius Bodochi are dublu rol.

"Eu joc două personaje, în prima bucată un polițist la 60 de ani, ieșit la pensie, pentru că se mai pensionează mai reped, vrea să mai facă ceva. Și ce face cântă muzică populară, la petreceri, la nunți, asta e pasiunea lui și fiind văduv încearcă să-și refacă viață. Al doilea personaj din story 2, povestea 2, este un bărbat la 64-65 de ani cu probleme grave, părăsit de sotie, care pleacă în Austria să îngrijească persoane de vârstă a treia", a declarat Marius Bodochi, actor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Scenariul și producția piesei îl provoacă pe marele actor să împrumute mai multe tipuri de personalitate și să le puna pe tapet asemenea unui maestru păpușar care își etalează măiestria.

Spectacolul “La câţiva oameni distanţă de tine" reprezintă un real actoricesc ce aduce în fata publicului nu doar performanțe demne de toată admirația, ci și actori de răsunet ai scenei românești. Marius Bodochi îi are colegi de scenă pe Marius Manole, Mirela Oprișor sau Flavia Giurgiu, cu toții ghidați de bagheta regizorală a lui Radu Afrim.

Roluri complexe și o poveste amuzantă de o actualitate aproape dramatică. De toate acestea și multe altele are parte spectatorul uneia dintre cele mai aplaudate piese jucate stagiunea aceasta la Teatrul Național. Spectacolul pune pe tapet relațiile complicate și sensibile dintre părinți și copii, dar și provocările uriașe cu care se confruntă adulții atunci când încearcă să își contruiască vieți paralele.

Noi asta am încercat în spectacolul nostru să aducem în fața oamenilor o lume reală, o lume care există deodată cu noi, dar din păcate în paralel cu noi, a declarat Marius Bodochi, actor.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

Cu un deznodământ la fel de surprinzător precum jocul scenic al protagoniștilor, piesa “La câțiva oameni distantă de tine”, ce are o singură reprezentație în luna februarie, este un adevărat tur de forță pentru actori, cu o durată totală de aproape 2 ore și jumătate. Iar povestea promite să stârnească reacții din cele mai contradictorii.

Citește și: Gestul emoționant făcut de unul dintre actorii serialului “Poveste din Anatolia” – și-a donat unicul lucru de valoare pentru o cauză nobilă. “Nu am putut să stau deoparte și să mă gândesc la confortul meu, știind că alții suferă”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si