Acum o luna, Andi si Lara, veniti din Germania au venit in Romania si au pornit intr-o expeditie de cinci zile prin Muntii Carpati. Si-au lasat masina langa o manastire, acolo unde un preot i-a avertizat de pericole. Tinerii au ignorat sfaturile parintelui si au plecat in drumetie. Dupa ce au vazut serpi si porci mistreti, cei doi si-au spus, in gluma, ca urmatorul lucru pe care il vor vedea va fi un urs.

A doua zi, temerea lor s-a adeverit. O ursoaica parca aparuta din senin s-a napustit asupra lui Andi si l-a muscat de picior.

Lara a incercat sa nu se piarda cu firea si si-a adus aminte ca auzise candva cum sa reactionezi in asemenea situatii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Lara: „Sa iti pastrezi calmul în timpul unui astfel de atac este dificil, dar am incercat cat am putut de bine. Mi-am adus aminte ca ar trebui sa lovesti ursul în ochi, asa ca am strigat sa faca asta. Ursul s-a întors si l-a lasat în pace."

Dupa atac, Lara si-a lasat iubitul in padure si a mers pe jos cam o ora, pana a avut semnal si a sunat la 112.

Un elicopter a preluat-o pe ea, in timp ce salvamontistii l-au coborat pe Andi. Medicii din Targu Mures i-au pus tije metalice in piciorul drept, acolo unde coltii ursului au patruns adanc.

Intalnirile neplacute cu ursii pot fi evitate, spune specialistii, care ne sfatuiesc sa facem cat mai mult zgomot in zonele periculoase, pentru a speria animalele. Totusi, daca se ajunge la contact direct, nu este neaparat recomandata tehnica celor doi turisti germani.

CRISTINA LAPIS- PRESEDINTE ASOCIATIA MILIOANE DE PRIETENI: Nu trebuie ridicat batul, ca nu te poti pune cu ursul. Oricum ursul e mai puternic, deci nu trebuie sa simta ca vrei sa il ataci.

In ultimii ani, atacurile ursilor au devenit tot mai dese. Autoritatile par neputincioase in fata acestui fenomen, iar victime colaterale cad atat oamenii, cat si animalele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si