Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Mărturia unui ostatic din Gaza. Mia a fost luată ostatic în timp ce era la festival

Unul dintre ostaticii din Gaza este Mia. Tânăra a fost luată drept ostatic în timp ce era la festival.

Redactia Stirile Kanal D,

Mărturia unui ostatic din Gaza [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

La 10 zile de la invazia militanţilor Hamas în Israel, vedem primele semne de viaţă ale ostaticilor duşi în fâşia Gaza. Un clip în care apare o tânără cu dublă cetăţenie, israeliană şi franceză, a fost publicat pe reţelele de socializare de organizaţia Hamas. Ea imploră autorităţile de la Tel Aviv să o elibereze, a transmis Cristian Sabbagh.

Răpită de Hamas de la festival

În fundal, în timp ce Mia îşi înregistrează discursul, se pot auzi şi bombardamentele israelienilor. Hamas a arătat şi câteva imagini în care se observă că fata este bandajată la mână. Din Israel, mama tinerei a cerut şi ea autorităţilor să îi aducă fata acasă.

La fel ca mulţi alţii, Mia a fost răpită de la acel festival care avea loc lângă fâşia Gaza.

Militanţii Hamas au ucis atunci zeci de oameni, iar pe alţii i-au luat ostatici. Până la invazie, Mia a apucat să publice şi câteva imagini în care se bucura de atmosfera de acolo împreună cu prietenii ei.

Aceasta este prima veste primită de la Hamas cu privire la ostaticii captivi în Gaza, despre care evreii cred că ar fi în număr de 199. Un reprezentant al Hamas spune, însă, că ar fi mai mulţi.
Chiar 250. Şi cere Israelului eliberarea a 6 mii de prizonieri palestinieni în schimbul lor.

Între timp, rachetele zboară în continuare din Gaza spre Israel, iar trupele Tel Avivului sunt gata să intre în forţă în teritoriile palestiniene. Până atunci, aviaţia lansează zeci de bombe asupra clădirilor despre care se crede că ar fi ţinte militare ale Hamas. Numai că, în fâşia Gaza, victimele din rândurile civililor sunt cu miile.

Citește și: Imagini noi publicate de armata israeliană care arată că Spitalul Baptist a fost lovit de o rachetă trasă din Gaza. Hamas acuză Israelul de atac

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

În Rafah, salvatorii nu au nicio clipă de răgaz. Luptă şi cu mâinile goale pentru a scoate victimele dintre ruine. Iar după ce reuşesc, ambulanţele îi duc la spital.

ONU a avertizat că, în lipsa unui ajutor rapid, fâşia Gaza se îndreaptă către o criză umanitară de proporţii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI