"Neglijența angajaților din spitale ar fi putut distruge pe viață destinele unor familii. Două mame din Ploiești au trăit clipe de coșmar după ce au aflat că bebelușii pe care i-au adus pe lume au fost schimbați între ei. Este vorba despre două fetițe născute în aceeași zi, care aveau același prenume. În urma incidentului, conducerea spitalului a demarat o anchetă internă", a transmis Cristian Sabbagh.

Bebeluși încurcați la maternitate

Când am ajuns în sala de unde se ia copilul am constatat că nu e copilul nostru. A venit un alt copil, mai mic, având altă fizionomie, a declarat Cristian Ioniță, părinte.

Bucuria aducerii pe lume a primului copil a fost umbrită brusc pentru cele două cupluri din Prahova. Două fetițe născute în aceeași zi și cu același nume de familie au fost confundate, iar asistentele de la Maternitatea Ploiești le-au încredințat către părinții greșiți. Când au verificat documentele primate la externare, Cristian si sotia lui au realizat că brățara de identificare a mamei nu coincidea cu cea a nou născutului încredințat.

"Noi am spus că copilul nu este al nostru, i-am arătat poze cu copilul nostru. Doamna nu a mai știut ce să zică, a lăsat copilul jos și a plecat repede la etajul 6 să verifice ce s-a întâmplat. Am fost după dânsa și am cerut să mi se aducă copilul.

În timpul acela, copilul fusese dat către o altă mămică cu același nume de familie", a declarat Cristian Ioniță, părinte.

Cadrele medicale de la maternitate i-au contactat pe ceilalți părinți care locuiesc la 30 de kilometri de Ploiești. Oamenii nu și-au dat seama că au dus acasă alt bebeluș, așa că s-au întors într-un suflet la spital.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Ceilalți mi-au spus că au luat copilul repede fără a verifica, dându-le lor actele și n-au băgat de seamă absolut deloc. Ne-am chinuit foarte mult să facem acest copil, ni l-am dorit, e făcut prin FIV și am avut încredere în instituția statului", a declarat Cristian Ioniță, părinte.

La spital a fost pornită o anchetă internă, numai că cei din conducerea maternității par să paseze vina și către părinți.

"Ni se pare un lucru firesc și părinții să participe la această identificare. De fapt, preluarea nou născutului din maternitate. Încercăm să îmbunătățim acest proces de externare. Va trebui să punem un accent crescut pe comunicare, pe interrelaționarea între pacient și personalul medical", a declarat Călin Boeru.

Tatăl uneia dintre fetițele nou născute spune că va depune plângere la poliție și va da spitalul în judecată.

Citește și: VIDEO- Doi nou născuți au fost schimbați la maternitatea din Ploiești. Este vorba despre doi bebeluși care poartă același prenume

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si