Izolati de familii, si inconjurati doar de 4 pereti, pacientii infectati cu coronavirus care sunt tratati la Spitalul de Boli infectioase Victor Babes asteapta cu sufletul la gura sa plece acasa. Intre cei bolnavi dar care acum se simt bine este si un cadru medical de la serviciul de ambulanta din Timisoara. Faptul ca a ajutat la salvarea de vieti i-a adus infectarea cu virusul nou:
”Lucrez la ambulanta.
Citeste si: Încă 15 decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus
Ingenuncheata de virus a fost si o pacienta care a inceput sa aiba simptome desi n-a avut contact decat cu sotul ei.
”Doar cu sotul am stat. Si sotul nu are nimic. Doar cu el am stat si nu inteleg de unde l-am putut lua. Eu cand am venit aici nu puteam sa merg, daca faceam 3 pasi pana la baie simteam ca nu pot sa respir sau imi batea inima foarte rau”.
Citeste si: SUA au depășit 50.000 de decese cauzate de coronavirus. 870.000 de persoane sunt infectate
La Victor Babes, sunt disponibile 250 de paturi, intre care douasprezece sunt pe terapie intensiva.
”Cu boala asta...sa pretuim mai mult viata si sa avem grija de noi ca munca, munca si niciodata n-am mai avut timp pentru noi.
In acest spital recunoscut pentru profesionalism, medicii s-au organizat inca de la inceputul pandemiei. Asa se face ca aici au fost cei mai multi pacienti vindecati si niciun cadru medical infectat.
”Noi nu am introdus personal fara echipament. Sa fim foarte bine intelesi: pe locul intai este sa nu infectam niciun cadru medical”, spune Dorin Vancea, medic la Spitalul de Boli Infecțioase Timiș.
In vizita facuta ieri la Timisoara, insusi Ministrul Nelu Tataru a laudat activitatea medicilor din Banat, care au reusit sa fie un real exemplu pentru spitalele din intreaga tara.