Aeronava, un Boeing 737, aparţinea companiei Ukraine International Airlines şi se îndrepta către Kiev.

La nici două minute după ce a decolat de pe aeroportul internaţional din Teheran, cu rezervoarele pline, unul dintre motoarele avionului a fost cuprins de foc, iar pilotul nu a mai putut ţine aeronava sub control.

In imaginile filmate de un martor se poate observa cum avionul este în flăcări, în zbor, şi se îndreaptă cu viteză către sol.

Aeronava s-a prăbuşit de la 2.500 de metri altitudine, iar la sol, au rămas doar bucăţi de fier şi trupurile celor 176 de oameni aflati la bord: 167 de pasageri și 9 membri ai echipajului.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată- wowbiz.ro

Citeste si: Un Elon Musk al Rusiei, cu 100 de copii biologici. Cine este Pavel Durov- antena3.ro

MARTOR ACCIDENT: Era ora 6.00 când am auzit o explozie. Eram pe drum către muncă, insă m-am intors şi am ajuns aici după 10 minute. Când am ajuns aeronava şi pasagerii erau împrăştiaţi în bucăţi peste tot. Singurul lucru bun este că pilotul a reuşit să direcţioneze aeronava lângă un teren de fotbal, nu peste locuinţe.

Cu câteva ore inainte de tragedie, Iranul atacase cu rachete două baze americane situate în Irak.

Iniţial oamenii au crezut că totul ar avea legătură cu tensiunile dintre cele două ţări.

MARTOR: Mă uitam la ştirile despre Iran care a atacat cu rachete bazele Statelor Unite. După 10 minute am auzit o explozie uriaşă şi toate casele au început să se cutremure. Era foc peste tot. Iniţial am crezut că americanii au răspuns atacului şi am fugit în pivniţă să mă ascund.

Citeste si: Trump: Cât sunt eu preşedinte, Iranului nu i se va permite să deţină arma nucleară

Ambasada Ucrainei de la Teheran a exclus posibilitatea unui atac terorist, menționând că avionul s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni tehnice la motor. Ministerul de Exerne de la Kiev a făcut publică lista pasagerilor, pe naționalități.

Este vorba despre 82 de iranieni, 63 de canadieni, 10 suedezi, patru afgani, trei germani și trei cetățeni britanici, la care se adaugă 11 cetățeni ucraineni.

Părinţii unuia dintre membrii echipajului au rămas şocaţi după ce au aflat că fiul lor se numără printre victime.

Ancheta acestei tragedii aviatice este în plină desfăşurare. Până acum autorităţile au reuşit să găsească cutia neagră a aeronavei şi au trimis-o la verificări.

Citeste si: Numeroase companii aeriene îşi suspendă survolarea spaţiilor aeriene ale Irakului şi Iranului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si