Mai multe persoane au fost ucise, iar 37 au fost rănite, după ce o rachetă rusă a lovit piața centrală din Cernihiv, Ucraina, potrivit Ministerului de Internet de la Kiev.

Oamenii se ducea la biserică în acel timp. 11 dintre răniți sunt copii.

"O rachetă rusească a lovit chiar în centrul oraşului, în Cernihivul nostru, o piaţă, universitatea politehnică, un teatru. 

O sâmbătă obişnuită, pe care Rusia a transformat-o într-o zi de durere şi pierdere",  a spus Zelenski, potrivit news.ro

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: S.U.A a aprobat transportul de rachete F-16s către Ucraina. Kajsa Ollongren, ministru olandez: "Rămânem într-un contact apropiat cu partenerii europeni pentru a decide următorii pași"

„Pentru ca viața să câștige, Rusia trebuie să piardă acest război”

Volodimir Zelenski și-a arătat durerea față de victimele rușilor.

„Iată ce înseamnă să trăieşti lângă un stat terorist.

Acesta este lucrul împotriva căruia ne unim întreaga lume”, a scris Zelenski şi pe X, fostul Twitter.

„Îndemn lumea să se opună terorii ruseşti. Oferiţi Ucrainei instrumente suplimentare pentru a proteja viaţa. Pentru ca viaţa să câştige, Rusia trebuie să piardă acest război",  a adăugat Zelenski, în timpul vizitei sale în Suedia.

Într-o înregistrare video se văd resturile împrăștiate în piața din fața teatrului regional. Mașinile parcate au fost grav avariate. În videoclip se vede și un cadavru, în interiorul unei mașini.

Rusia a început să atace tot mai des cu rachete și drone orașele din Ucraina aflate mai departe de linia frontului.

Citește și: Kim Jong Un începe pregătirile de război. El a solicitat creșterea producției de rachete: „Nivelurile calitative ale pregătirilor de război depind de dezvoltarea industriei de muniţii”

Rușii au invadat Cernihivul după începerea ostilităților la începutul anului 2022. După retragerea Rusiei din nordul Ucrainei, regiunea a fost ferită de atacuri de amploare, iar cele mai grele lupte s-au dat în estul și sudul țării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si