VIDEO | Masca, deşeu toxic
Trece pandemia, dar rămânem cu măştile! Acestea au nevoie de câteva secole ca să se descompună şi nici nu pot fi reciclate. Grav este că măştile sunt un deşeu toxic, iar mulţi le aruncă pe unde apucă.
Aproape de malul mării Negre descoperim o imagine dezolantă. Printre scoici şi nisip, şi-au găsit loc şi măştile de unică folosinţă!
În Capitală, de pildă, am găsit măşti aruncate la fiecare pas. Multe dintre ele sunt murdare şi îmbăcsite cu praf, semn că sunt acolo de multă vreme. Altele ş-au găsit locul lângă alte deşeuri precum peturi, cartoane şi ambalaje din plastic.
Măştile aruncate peste tot au devenit deja un element nelipsit din peisaj. Ne protejează dar, în acelaşi timp, distruge mediul înconjurător.
Odată ajunsă în natură, masca de unică folosinţă are nevoie de 450 de ani ca sa se descompună, De acelasi timp are nevoie si un pet, de exemplu, Însă situatia este mult mai grava in cazul mastilor chirugicale deoarece acestea pot elibera in sol substante toxice si nocive pt sanatate
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Masca este considerat un deşeu toxic şi un poluant mult mai mare faţă de plasticul obişnuit sau alte ambalaje, care, oricum, pot fi reciclate.
Dacă fiecare dintre noi ar folosi o mască pe zi, la finalul lunii vor ajunge la gunoi peste o jumătate de miliard de astfel de produse.Un mare lanţ de supermarketuri a introdus în fiecare magazin un recipient de colectare special pentru deşeurile medicale. Gunoaiele toxice sunt strânse de o companie specializată. Însă, la prima vedere, pare că oamenii aruncă acolo orice, mai puţin măştile de unică folosinţă.
Citeste si: Câte focare de coronavirus sunt active în Buzău?
Citeste si: Nelu Tătaru este optimist: "Ne aşteptăm la o scădere a numărului de cazuri de coronavirus"
Citeste si: Bilanț Covid-19, 27 august. Un nou record de infectări în ultimele 24 de ore