„De acum înainte taxiurile comandate pot veni la ușa dumneavoastră fără șofer. O aplicație în premieră mondială aduce pe străzi mașini electrice ce pot fi conduse de la distanță, prin telecomandă. Deocamdată cursele ride-sharing sunt disponibile în Las Vegas”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Mașini fără șofer, la ușa clienților

Un simplu click pe o aplicație de ride-sharing oferă acum primul serviciu de mobilitate disponibil comercial, activat prin conducerea de la distanță.


În Las Vegas, un taxi comandat poate veni acasă fără șofer. Mașina electrică este dotată cu tehnologie similară inteligenței artificiale și este condusă prin telecomandă.
Șoferul este, de fapt, prezent la un centru de comandă, unde folosește un sistem asemănător celui din jocurile video. El se orientează după imaginile transmise de camerele de supraveghere montate pe bordul vehiculului.

Citește și: Un bărbat riscă să ajungă în spatele gratiilor după ce a sustras din bancomat banii altcuiva

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Îndată ce primește mașina, clientul o poate conduce singur unde dorește.

Iar când ajunge la destinație, teleșoferul preia controlul.
Aplicația folosește un model de închiriere pe minut. Compania care a lansat-o spune că tariful va începe de la 30 de cenți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: