Polemica s-a iscat în jurul unei condiții de participare, care îi obligă pe fanii cu pastile în buzunare să aibă asupra lor, la intrarea în festival, prescripția de la doctor. Regula, valabilă și la alte evenimente mari, are rolul de a descuraja consumul de droguri însă forma în care ar fi urmat să fie pusă-n practică la Bonțida n-a fost pe placul ONG-urilor:

„Cum facem cu pacienții care trăiesc cu HIV, au dat o grămadă de bani pe bilet și acum sunt condiționați să își dezvăluie diagnosticul atât de stigmatizat în România, unor organizatori de festival? Au dreptul

la confidențialitatea diagnosticului.”, se arată într-o postare publicată de un fan pe rețelele de socializare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Prima noapte albă la Electric Castle

La scurt timp, organizatorii au renunțat la condiție

„Puteți avea la voi pastilele recomandate de doctor câtă vreme sunt în ambalajul lor original. Vă sfătuim să nu luați mai multe decât aveți nevoie pe perioada festivalului. Nu e nevoie să aveți asupra voastră prescripția medicală.”,  se arată într-un comunicat emis de reprezentanții Electric Castle. 

Îndreptățită sau nu, decizia a fost comentată îndelung pe internet, dar și la festival. Părerile au fost împărțite.

Citeste si: Fără substanțe interzise la Electric Castle. Skinny vă verifică la intrarea în festival

Cine participă și cine s-a retras de la Electric Castle

Pe de altă parte, controversa e ultima grijă a celor care abia așteaptă să se distreze, în prima noapte de concerte.

Britanicii de la The Editors, una dintre cele mai cunoscute trupe de muzică indie, vor concerta pe scena principală, în fața a zeci de mii de fani. Iar după miezul nopții- vor face show Sofi Tukker și islandezii de la GusGus.

Citeste si: Cum arata Castelul Banffy in trecut. Astazi, domeniul este gazda festivalului Electric Castle

Vestea proastă e că mult așteptata Peggy Gou și-a anulat prezența la festival- artista de origine sud-coreeană, stabilită în Berlin, a fost diagnosticată cu covid așa că a fost nevoită să renunțe la concertul din Cluj-Napoca și la cel din Saint-Tropez.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si