„A fost destructurată cea mai mare rețea infracțională medicală ce se ocupa cu traficul de ozempic, medicamentul pentru diabetici folosit în mod ilegal pentru slăbit. Vorbim despre implicarea unor medici, a unei asistente și a peste o sută de farmacii”, a spus Christian Sabbagh.

Aceștia sunt cei opt membri de bază ai rețelei infracționale medicale, ce se ocupa cu traficul de medicamente antidiabetice. Cea care a inițiat schema de trafic cu ozempic este o asistentă a clinicii medicale de unde se emiteau rețetele false.

Alături de ea a cooptat-o și pe administrator a clinicii care, de altfel, era și medic de familie. De aici rețeaua s-a mărit cu încă trei medici, dar și opt farmaciști.

ozempic, medicament diabet, frauda, medicamente slabit

„Au fost prescrise sub parafa unor medici din specialitatea obstetrică-ginecologie-cardiologie, dar nu numai și nu sub parafa unui
medic diabetolog”, a declarat Simona Anghel, purtător de cuvânt a Parchetului Sectorului 1.

„Au fost introduse fără drept date informatice false în sistemul informatic unic integrat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate”, a precizat Daniel Nedelea, prim-procuror Parchetul Sectorului 1.

În total au fost emise 701 rețete false pentru ozempic sau alte medicamente asemănătoare ce au fost ridicate de la 140 de farmacii în mod gratuit. Prejudiciul adus Casei Naționale de Sănătate este de peste un milion de lei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„La acest moment putem afirma că o parte dintre medici aveau cunoștință, și-au dat acordul și chiar unii dintre ei administrau acest medicament fără a fi necesar”,

Ionuț Burlacu, șef Investigații Criminale București.

„În încercarea de a nu-și păta mâinile, medicii lăsau parafele la recepțiile clinicilor, de unde asistenta care a pus bazele grupării infracționale medicale le lua și realiza rețetele false, însă aceasta nu s-a oprit aici. S-a lăcomit și a folosit inclusiv parafele unor medici care nu știau de schemă”, a transmis Claudia Costandiș, reporter Kanal D.

„Unul dintre medicii din cadrul clinicii a sesizat faptul că în numele său erau emise mai multe astfel de rețete”, mai spun autoritățile.

Citește și: Modă periculoasă în rândul femeilor. Medicamentul antialergic care face fesele mai mari

ozempic, medicament diabet, frauda, medicamente slabit

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Și nu a fost singurul în această situație. Toate dozele de ozempic erau vândute ulterior pe internet și promovate ca medicamente de slăbit, uneori la prețul din farmacie, alteori cu un adaos mai mare. Am mers și noi la clinica vizată de autorități pentru un punct de vedere, însă ne-am lovit de holuri și cabinete goale. Din această afacere s-au născut însă două probleme: o dată lipsa medicamentului din farmacii, ceea ce îi afectează direct pe cei bolnavi de diabet, și a doua oară riscurile la care se supun cei care vor să slăbească cu ozempic.

Conform Daily Mail, autoritățile sanitare din Statele Unite au înregistrat, începând cu 2018, peste o sută de decese în rândul persoanelor care au luat medicamente pentru a slăbi. Dintre acestea, 81 au utilizat semaglutidă, ingredientul activ din ozempic.

Citește și: Spitalul de Boli Cronice și Paliative din Botoșani- de 4 ani cu lacăt pe ușă. Compania Națională de Investiții a constatat mai multe nereguli


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si