In articol:
Îngrijorător e că tot mai multe cadre medicale se plâng că au mâinile goale în faţa pericolului.
Spitalul județean din Suceava a fost închis luni. Unitatea medicală va fi închisă și dezinfectată, apoi va fi folosită doar pentru tratarea bolnavilor de covid 19, iar ceilalți pacienți vor fi mutați.
Deja de săptămâna trecută fusese închisă secția de pneumologie, unde a fost tratat un pacient diagnosticat abia după externare cu SArs-Cov2.
Acum, cadrele medicale care au fost contacți ai pacienților acuză conducerea spitalului că au fost fie chemate la muncă, fie băgate în carantină alături de oameni confirmați deja pozitiv.
Citeste si: Constanţa: Un nou avion cu români repatriaţi din Italia va ateriza luni seara pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu
Luni veniți normal la serviciu, chiar dacă ați fost contact direct cu o persoană Covid-19 pozitiv.
Conducerea spitalului a refuzat să comenteze acuzațiile.
Un caz de infectare in masă a personalului a fost și în spitalul ministerului de interne din CApitală, unde un pacient care a mințit a transmis noul virus la peste 24 de medici și asistente.
Ceea ce arată clar nevoia de protecție maximă pentru personalul medical, primul care luptă acum cu răspândirea virusului.
Citeste si: Primul test de coronavirus al cancelarului german Angela Merkel a fost negativ
Suntem, deja, pe un teren minat. 13% din persoanele infectate sunt din randul personalului medical. Si ganditi-va ca acest lucru este doar situatia testarilor, in acest moment.
Iar pentru o asemenea boală gravă cum este cea provocată de Covid-19, este nevoie de tot personalul medical disponibil, mai ales în secțiile de terapie intensivă.
Medicii se plâng că tocmai ei, cei din prima linie de luptă împotriva pandemiei de coronavirus, nu au echipamente de protecție- costume, măști, manuși și nici destui dezinfectanți.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
De exemplu, echipajele de pe ambulațele din Alba au primit combinezoane destinate vizitatorilor din spitale, care nu oferă nici pe departe protecția necesară în fața unui asemenea virus.
Citeste si: Cum poți afla dacă ai Coronavirus. Israel a creat HaMagen pentru smartphone
Este o rușine, dar problema este că suntem expuși în fața coronavirusului și pe lângă faptul că noi ne vom contamina după primul caz, ne punem în pericol și familiile, au declarat angajații ambulanței Alba, pentru Libertatea.
Autoritățile au asigurat în mai multe rânduri că în următoarele zile vor ajunge în spitale materialele sanitare atât de necesare.
Obosți și speriați să nu le ducă boala celor dragi, medicii care-i îngrijesc pe bolnavii de covid 19, cer ajutorul cetățenilor în lupta cu pandemia.