Plansul sfasietor al copilului a carui moarte a revoltat o tara intreaga a anticipat un deznodamant cumplit, confirmat acum de rezultatul necropsiei: micutul Iustin s-a asfixiat cu lichid. Altfel spus, s-a inecat, cel mai probabil, in cristelnita in care preotul l-a scufundat. Nu o data, ci de 3 ori ar fi inghitit apă bietul bebelus, dovada si imaginile de la botez, care arata cum vocea i se stinge treptat.

Pentru prima oara in istorie, un preot este pus oficial sub acuzare, dupa un botez. Procurorii au anuntat dupa 3 zile de cercetari pentru omor din culpa ca parintele este suspect in dosar.

„Persoana faţă de care se efectuează cercetări a dobândit calitatea de suspect.
Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, spun procurorii.

Bebelușul Iustin a murit înecat, spun medicii

Un anunt la care inaltii prelati nu s-au asteptat nicio clipa. Zile in sir i-au luat aparea duhovnicului, desi mai multi medici s-au aratat consternati de felul in care s-a desfasurat botezul. Printre cei care n-a putut fi clintit in convingerea sa este si celebrul arhiepiscop al Tomisului. IPS Teodosie sta drept in fata credintei, chiar daca uneori ar putea contraveni legii.

„Nicicum nu se schimbă ritualul.

Pentru că o să dau și temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm!”, susține Teodosie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Discuţia privind rânduiala botezului nu-şi are rostul pentru că, pentru cazurile deosebite biserica deja are prevăzute nişte excepţii. De două mii de ani îi botezăm aşa şi nu a avut nimeni nicio problemă. Nu există o situaţie care să necesite o modificare, o adăugire”, spun reprezentanții Bisericii.

„Trebuiau chiar dansii sa spuna sa nu se mai tina obiceiul asta.
O sa o tinem din tragedii in tragedii daca nu schimbam nimic
Deci asta e ceva riscant, vedeti ce s-a intamplat, a murit un copil. Pentru asta cine va raspunde
Cred că ar putea fi un pic mai maleabili, nu cred că ar influenţa cu nimic credinţa”, spun oamenii.

După ce Iustin a murit înecat, legea ar pute fi schimbată

Si totusi mai marii bisericii ar putea fi obligati sa schimbe randuiala de la care nu vor cu niciun chip sa faca rabat. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si are puterea sa decida daca ritualul va fi modificat sau nu.

Ancheta in acest caz este abia la inceput. Dupa ce au audiat participantii la botez, autoritatile asteapta acum rezultatul unei alte analize, care sa le confirme cu ce lichid s-a înecat bebelușul.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si