Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Melania Medeleanu, sprijinul celor vulnerabili. „E greu să câștigi încrederea bătrânilor într-o lume atât de plină de neîncredere”

Melania Medeleanu a lăsat în urmă redacția și studioul de știri pentru a se ocupa de sprijinul persoanelor aflate în situații vulnerabile. Iată!

Redactia Stirile Kanal D,

Melania Medeleanu, sprijinul celor vulnerabili [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Jurnalist cu ștate vechi, Melania Medeleanu, a lăsat în urmă redacția, studioul de știri și filmările pentru a-și dedica timpul persoanelor aflate în situații vulnerabile. Iar astăzi, se află în studioul Știrilor Kanal D pentru a ne povesti despre activitățile care se desfășoară ”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Melania Medeleanu, sprijinul celor vulnerabili

Cristina Dorobanțu: În ultima perioadă ai descoperit ceva nou?

Melania Medeleanu: În fiecare zi descoperi ceva nou pentru că avem atât de multe activități la Asociația Zi de Bine. În fiecare lună câte un proiect social și în fiecare zi la centrul comunitar câte o activitate încât n-ai cum niciodată să te plictisești.

Dacă vrei să ai ceva nou, vii a doua zi la serviciu. Asta e tot ce trebuie să faci.

Cristina Dorobanțu: Croșetat, yoga, pictură, toate în cadrul asociației. Ce-mi spui despre asta?

Citește și: VIDEO- Sărbători pascale cu porția pentru pensionari. Banii de pe cardurile de alimente, păstrați cu sfințenie. „E ca o rază de soare”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Melania Medeleanu: Mă bucur că tocmai ăsta este subiectul discuției noastre. Doamnele de la centrul comunitar Zi de Bine, o comunitate de aproape o sută de doamne la pensie și de ce spun că e important subiectul ăsta? Pentru că știu și știm cu toții care e condiția seniorului în România.

Odată ce a ieșit la pensie senzația asta că nu mai contezi, că nu mai ești important pentru nimeni. Dacă Doamne ferește îți pierzi partenerul de viață, e singurătatea aia fără margini, prietenii tăi ușo, ușor încep să se stingă și ce se întâmplă de cele mai multe ori este că aceste doamne nu mai ies din casă. Să văd atât de multe doamne ieșind în sfârșit din casă, dar mai mult decât atât, să le văd cu zâmbetul pe buze, să le văd în fiecare zi, mai aduc o prietenă și încă o prietenă.
La început a fost foarte greu să le aducem pentru că spuneau: cine ești tu și mai e și gratis totul? Cum așa? Ce vreți de la mine? E greu să câștigi încrederea bătrânilor într-o lume atât de plină de neîncredere. Dar, după ce au venit o dată și s-au convins, și au început să facă tot felul de activități la centru, le vezi înflorind și faptul că în fiecare săptămână mai e cineva nou care vine sau ne trezim în centru cu o tânără, să spunem care zice: eu vreau să o aduc pe mama, dar înainte vreau să știu unde o aduc pe mama, adică ce faceți aici. Și a fost așa de fain zilele trecute, aveam o ședință de la centru și când am intrat acolo trebuia să calc așa peste salteluță pentru că doamnele erau la yoga.

Cristina Dorobanțu: Știu că vor să învețe și o limbă străină, deși sunt trecute de prima tinerețe.

Melania Medeleanu: A fost așa o surpriză pentru mine. Când le-am întrebat: ce ați vrea să faceți pe lângă pictură, croitorie? Au răspuns engleză. Sunt două grupe de limba engleză și liste de așteptare pentru că doamnele au nepoți unele dintre ele și din păcate pentru unele dintre ele nepoții sunt departe, sunt plecați într-o altă țară, unde sigur vorbesc și limba română acasă, dar au învățat și limba engleză și ele spun: așa o surpriză i-ași face nepotului să-i vorbesc o dată în limba engleză sau dacă mă voi duce în vizită la ei să știu să mă descurc pe stradă, să știu cum să întreb unde vreau să ajung. E foarte fain că s-a creat această prietenie între doamne. 

Cristina Dorobanțu: Radu este fiul tău. Cum te împarți între viața de mamă și ceea ce-ți ocupă timpul zilnic?

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Melania Medeleanu: Greu de zis că mă împart și dacă pomenești cuvântul „echilibru” o să mă bag sub scaun de rușine. Nu mai știu și nici nu mai am pretenția că o să găsesc acest echilibru și Radu are grijă de fiecare dată să-mi atragă atenția”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI