,,Cei trei milioane de români care primesc tichete de masă, au ajuns să le folosească tot mai mult pentru comenzile de mâncare. Iar platformele de livrări și restaurantele au introdus la rândul lor opțiunea de a plăti cu acestea. Doar că, din cauza taxării suplimentare a bonurilor de masă de la 1 ianuarie, unii angajatori au renunțat să le mai ofere'', a transmis Christian Sabbagh.

Meniu comandat online cu tichete de masă

Tichetele de masă au devenit ajutorul de nădejde al clienților care își comandă prânzul zilnic. În ultimul an tot mai multe restaurante au început sa accepte această metodă de plată.

,,Caut și restaurante unde se poate achita online cu cardul cu tichete de masă și mă ajută mai mult pentru a nu folosi cardul de salariu'', a spus o martoră.

,,Acum doi ani am introdus plata cu tichete. Se simte o îmbuntătățire. Aproximativ 7-8% din încasări sunt achitate cu bonuri de masă, fiind mult mai facil procesul acum pentru că se pot încasa cu cardul’’, a spus un manager de restaurant.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

Și firmele care livrează mâncarea la domiciliu au simțit pontențialul din această opțiune. Așa că au introdus-o în aplicațiile pentru comenzi online.

,,Anul trecut erau ceva mai putin, dar acum am văzut că din ce în ce mai mult apar în aplicație plătit cu tichete de masă, cam 2 din 10’’, a spus un livrator.

Cristina Sauciuc, reprezentant platformă de livrări: ,,Aproximativ 1 din 10 clienți face acum o plată cu cardul de masă.

Pe de altă parte are sunt deschise la acest sistme de plată au crescut, acum aproape jumătate din restaurante acceptă sistemul de plată cu tichete de masă’’.

Citește și: VIDEO- Scumpiri amânate după anul electoral. Creșterea taxelor și impozitelor, programată pentru 2025

Cu toate că moda plății cu tichete de masă e în creștere, de la 1 ianuarie, această facilitate este taxată cu 10% în plus pentru contributța la asigurările sociale de sănătate. Procentul este de cele mai multe ori dedus din salariul angajaților.

Nicoleta Ilea, specialist HR: ,,Pentru o corporație sau pentru cei din industria alimentară care au mii de angajați, evident că sunt costurile ridicate. Angajatul plătește 10% impozit, deci se scade din valoarea totală a salariului 10% impozit pentru aceste bonuri de masă, acum vine în plus taxa de 10% pentru sănătate’’.

Un tichet de masă poate ajunge în prezent la 40 de lei. Dar firmele pot opta și pentru valori mai mici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: