In articol:
,,Meniul comunist este readus la viață în zilele noastre. Bugetele tot mai strâmtorate i-au făcut pe oameni să se întoarcă la mâncarea gătită cu tacâmuri de pui, oase sau chiar pui de dimensiunea unui porumbel. Mulți se uită doar la ce e mai ieftin în galantare și mai puțin la calitate'', a transmis Christian Sabbagh.
Ne întoarcem la meniul comunist
Oase, tacâmuri de pui, gheare sau pui de mărimea unui porumbel, sunt doar câteva dintre produsele pe care le găsim în galantarele din vechea Hala Obor. Cererea este mare, pentru că sunt mai ieftine. Pentru unii clienți, însă, povarea perurilor este greu de dus.
,,Nu, multumesc frumos! E mult, n-am atâția bani!'', a spus o martoră.
Aproape un deceniu, sub dictatura lui Ceauşescu, românii au supravieţuit mâncând cu porţia. O jumătate de pâine pe zi, un litru de ulei şi un kilogram de zahăr pe lună. Aceasta era porţia stabilită sub regimul comunist, iar puii vânduţi la alimentarele de atunci aveau greutatea unui porumbel. Această doamnă spune că, fără să vrea, s-a întors la meniul ceaușist, din cauza lipsei banilor.
Citește și: VIDEO-Alimente cu prețuri mari! Cât au ajuns să coste acestea, în piețe? ,,Și noi am rămas uimiți''
,,Luăm și noi tacâmuri, tacâmuri din astea cu târteață, cu aripioare, din maruntaie facem o cirobita si traim de azi pe mâine'', a spus o altă martoră.
,,Nu mai sunt așa de mulți bani, omul a început să cumpere cât mai puțin posibil: o pulpă, trei aripi, o jumătate de pui, spinpri care sunt cele mai ieftine'', a spus un comcerciant.
Un kilogram de spinări de pui se vinde și cu 4 lei. Gâturile de pui cu 6 lei si 50 de bani, iar oasele de porc sau de pui ajung la cel mult 3 lei kilogramul.
,,În această alimentară cel mai bine se vând oasele de pui, dar și ghearele. Un kilogram costă 7 lei, spre deosbeire de un kg de pulpe de pui care costă de două ori mai mult. 20.54
Pare că bugetul strâmtorat îi face pe români să treacă la un meniu sărac în calorii si in zilele noastre''', a transmis Mădălina Bichir, reporter Știrile Kanal D.
Un român consumă, în medie, 74 de kilograme de carne anual.