„În ultimii ani, tot mai mulți români au început să fie preocupați de calitatea produselor pe care le pun în farfurie și de numărul de calorii. Așa că și-au făcut apariția și restaurante care prepară mâncarea sub stricta supraveghere a unui nutriționist. Acesta stabilește gramajele și recomandă ingredientele ideale pentru fiecare meniu în parte, în funcție de cerere”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Meniuri în funcție de numărul de calorii

În această bucătărie din Oradea, pregătirea meniului care urmează să fie livrat la domiciliul clienților este supravegheat de o nutriționistă. Valeria Kiss este foarte atentă la bucatele preparate de către bucătar. Acesta trebuie să-i respecte indicațiile, în ceea ce privește ingredientele, cantitatea și totodată numărul de calorii.

„Calculul consumului total de kilocalorii este o provocare deoarece depinde de factori precum greutate, vârstă, sex, înălțime, activitate fizică și masă musculară. Se recomandă un consum de 2.000 de kilocalorii la un adult sănătos, pe zi. Noi venim în ajutorul clienților calculând necesarul caloric în funcție de necesitățile fiecăruia, dacă este vorba de slăbire, menținere sau creștere de masă musculară”, a explicat Valeria Kiss.

Așa că în fiecare săptămână, nutiționista și bucătarul se sfătuiesc pentru a pune la punct toate detaliile în privința meniurilor. O provocare este atunci când vine vorba de preparatele vegetariene sau vegane, dar și cele de dietă.

Citește și: VIDEO- Soi de varză, recultivat după un secol. Descoperirea cercetătorilor a fost premiată la Salonul Național de Inventică și Cercetare

„Proteinele de sursă animală sunt înlocuite cu proteine din sursă vegetală, cum ar fi năut, tofu, halumi, fasole sau kia. Pentru cei interesați de slăbire, meniul dat are 1.400 de calorii și include alimente scăzute în calorii dar bogate în nutrienți, așa cum sunt supele, salatele și legumele”, a adăugat Valeria Kiss.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Un meniu cu totul diferit este dedicat celor care merg des la sală și vor să-și crească masa musculară.

„Un meniu cu 2.700 de kilocalorii, bogate în proteine, cu 150 de grame de proteine și în carbohidrați, cu absorbție lentă. Aici puteți savura alimente precum mușchiuleț de vită cu cartofi dulci sau piept de curcan cu orez și salată”, mai spune nutriționista.

Mai există însă un secret: modalitatea de preparare a mâncării și sursa de provenință a materiei prime.

„O gamă variată de tipuri de carne, precum pui, porc sau vită, precum și mai multe tipuri de pește, rață și curcan. Aceste produse sunt achiziționate proaspăt de la carmangeriile locale cu o zi înainte de preparare. Gătim toate ingredientele într-un mod sănătos, la cuptor cu aburi, evitând prăjirea”, a explicat Șerbal Ghiulai, bucătar.

Acest concept de a găti și livra mâncare în funcție de stilul de viață al fiecăruia a fost adus din Anglia de orădeanul Cristian Naca.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

„Am început această afacere în 2018, după ce eu m-am întors din Londra, unde am descoperit acest concept. Am debutat cu o unitate mică în Oradea și datorită succesului am reuști să ne extindem, acum fiind prezenți în 21 de orașe din România”, a spus Cristian Naca, fondatorul conceptului.

Prețul unui meniu diferă în funcție de numărul de porții dar și de complexitatea preparatelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si