O surpriza neasteptata si gustoasa. Asa poate fi descris, in cateva cuvinte, marul red love care contine de 20 de ori mai multi antioxidanți decat unul obisnuit.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Ca medie de greutate undeva la 140-170 de grame are fiecare mar si aspectul e placut, in sensul ca are o culoare de rosu intens in exterior, pielita marului, coaja, este subtire, usor de mestecat si in interior, surpiza cea mare este ca pulpa este de culoare inchisa. Acest lucru il deosebeste de cee ace avem noi pe piata si ii aduce in plus o cantitate uriasa de antioxidanti”, explică Lygia Alexandrescu, nutriționist.

Merele cu proprietăți benefice, denumite red love, sunt un hibrid din alte două mere

Cu un indice gliemic extrem de scazut, marul din soiul RedLove este un hybrid intre alte doua tipuri de mere. A inceput sa fie cultivat la scara larga in urma cu 10 ani, iar in 2013 a fost plantat si in tara noastra, in judetul Alba.
Este un soi care are continut bogat de antociani, lavonoide, procianidol si nu in ultimul rand resveratrol, ceea ce ii dau calitati antioxidante deosebite.

„Antioxidantii de culoarea rosie, care contin foarte mult licopen, au aceasta caracteristica, de a fi rosii, in afara de puterea antioxidanta si de lupta cu radicalii liberi, aceste mere au avantajul, spuneam, de a aduce in plus toc mai acest licopen care e f bun pt vedere, e foarte bun pentru colesterol, ajuta mult in lupta cu aceste afectiuni cardio-vasculare si cu degenerarea maculara”, spun experții.

Merele red love rămân roșii și după curățare și sunt pline de substanțe benefice

Marul din soiul red love isi pastreaza culoarea rosie chiar si dupa curatare. Gustul este la fel de inedit ca si aspectul, iar beneficiile sunt cu mult peste ale oricarui alt mar.
„Este un gust usor astringent, seaman cu gustul de rodie sau gustul de gutuie, este ceva deosebit fata de merele pe care le cunoastem noi in mod clasic”, spun specialiștii.

„Vorbim despre fibre de calitate foarte buna, de grup de vitamine D si de pectine. Pectinele sunt, iarasi, o sursa foarte buna, din acest mar, redlove”, explică nutriționiștii.
Merele red love reduc colesterolul din sange si fortifica sistemul imunitar. Mai mult, aceste fructe au efecte benefice si in prevenirea aparitiei diabetului zaharat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si