Sute de mii de femei și bărbați pleacă pe întuneric de acasă și fac naveta să lucreze în marile orașe. În total, petrec numai pe drumuri aproape o mie de ore într-un an. O cunoaștem acum pe doamna Liliana, care de ani de zile vede răsăritul prin geamul aburit al unui maxi-taxi, acesta o duce zeci de kilometri către București, a transmis Simona Pătruleasa.

Mereu la drum, către o altă viață

- Mă numesc Liliana Popa și mă ocup cu curățenia în casele oamenilor. Mă trezesc de dimineață, vin aici la bucătărie, aprind focul, după aceea fac o cafeluță, după aceea ma duc la porcușori, și ma duc la maxi taxi la șoseaua principală și merg la București.

- La ce ora sună alarma? La 5 sună alarma.

- Și deja ma trezesc, ca să termin treburile pana plec la maxi, a declarat Liliana Popa.

Suntem în județul Dâmbovița, e liniște și întuneric. Când am ajuns, singurul bec aprins de pe stradă era acasă la doamna Liliana. Așa am știut unde trebuie să oprim. De ani de zile se împarte între munca de acasă și cea de la oraș, la fel ca alți 700 de mii de navetiști români. E povestea celor care o iau la drum mereu înaintea celorlalți și care-și caută în fiecare zi puterea de a merge mai departe.

Pentru Liliana, puterea e nepoțica ei.

Citește și: VIDEO- Optimismul lui, motor pentru o țară. Povestea lui Gabriel Dogaru, bărbatul care își iubește meseria

Eeei, aici e iubirea mea. Ce e acolo? Nepoțica mea, care îmi face cadouri de ziua mea cu La mulți ani, când pleacă în excursii, în tabără îmi aduce ceva cu cea mai bună bunică. Mă iubește foarte mult pentru că eu am crescut-o, a

declarat Liliana Popa. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pentru ea, Liliana nu ar schimba nimic din rutina dimineților. Indiferent cât ar fi de greu.

Cu aceste vorbe în minte, mergem să terminăm treaba ca să pornim la drum.

E ora 6 și pornim spre șosea. Ne mai așteaptă încă 2 ore și 3 mijloace de transport până ajungem la destinație. Ajungem în București pe lumină. Mai luăm două autobuze până la familia la care Liliana va lucra astăzi.

- De cat timp ați plecat de acasă?

- Aproximativ 2 ore că a fost traficul foarte greu, a mai spus Liliana Popa.

Noi suntem deja obosiți. Pentru Liliana, treaba abia acum începe. Intră pe ușile unui bloc modern, cu balcoane din sticlă și ne conduce până în apartament.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Povestea Lilianei e a multor români. Care prin vânt și frig, în microbuze, trenuri sau mașini personale, merg înainte. Iar ei ne dau tuturor o lecție importantă.

Dacă vrem, se poate!, a mai spus Liliana Popa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si