Maia Sandu a dorit să sublinieze și să-și exprime recunoștința față de România pentru sprijinul constant oferit de-a lungul timpului. Ea a menționat că cele două țări surori sunt legate prin "limba transmisă cu afecțiune de părinți" și prin cultură.

Citește și: Mesajul de 1 decembrie al lui Marcel Ciolacu. „O Românie puternică este un obiectiv firesc, capabil să ne unească”

În același timp, Maia Sandu a evidențiat că poporul din Republica Moldova iubește România și a adus mulțumiri țării noastre pentru întreaga asistență acordată în timpul pandemiei de COVID-19.

Mesajul emoționant transmis de președintele Republicii Moldova. Maia Sandu: „România este iubită aici”

”La mulți ani, România! România este iubită în Republica Moldova, pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc – limba transmisă cu dragoste de părinți, istoria de la care învățăm multiple lecții de demnitate și cultura care construiește cele mai statornice punți.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

România este iubită aici pentru ceea ce face, dar mai ales pentru ceea ce este. Și știu că și Moldova este iubită în România.

Citește și: EXCLUSIV| Ion Țiriac, mesaj de 1 Decembrie! Care sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le știe românii: "Trăimi vremuri complicate"

România, de-a lungul anilor, ne-a iubit necondiționat, fără a aștepta lauri sau beneficii. Și ca orice iubire autentică, România nu a strigat-o bătându-se cu pumnul în piept, ci a manifestat-o indiferent de circumstanțe.

Ne-a oferit lumină, la propriu, când aveam cea mai mare nevoie, ne ajută să modernizăm localitățile, să salvăm viețile cetățenilor de pe malul stâng al Prutului prin serviciul medical de urgență SMURD, ne-a oferit primele ajutoare pe timp de criză pandemică.

Și nu doar lista lungă a ajutoarelor oferite ne face să fim profund recunoscători, ci și încrederea noastră că putem mereu conta pe România”, a fost mesajul scris pe pagina sa de Facebook de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si