Papa Francisc: Vin in Romania, tara frumoasa si primitoare, ca pelerin si frate si le multumesc presedintelui si celorlalte autoritati ale statului pentru ca m-au invitat si pentru deplina colaborare. Traiesc deja bucuria intalnirii cu Patriarhul si cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Romane, precum si cu pastorii si credinciosii catolici. Stiu ca multi pregatiti vizita mea in mod intens si va multumesc din inima.

Va asigur ca va sunt alaturi prin rugaciune si va dau binecuvantarea mea.

2.000 de politisti, 1.700 de jandarmi, 400 de pompieri si sute de voluntari vor fi mobilizati cu ocazia vizitei papei Francisc in Romania. Autoritatile au delimitat clar zonele destinate publicului, iar traseul suveranului pontif a fost creionat la milimetru, de la sosirea sa in tara si pana la plecare.

Dupa primirea oficiala de la aeroport, prima oprire a Papei Francisc va avea loc la Palatul Cotroceni, unde vorbim despre o oprire dedicata autoritatilor, la care publicul nu va avea acces. Aici va avea loc in schimb si primul discurs al suvernaului pontif in cadrul vizitei sale la noi in tara.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Sfantul parinte se va intalni si cu Patriarhul Daniel, apoi cu sinodul permanent al bisericii ortodox, dupa care urmeaza momentul mult-asteptat, in care romanii vor face cunostinta cu Papa Francisc.

Alexandra Marin, reporter Stirile Kanal D: Oamenii il vor putea vedea si asculta pe Papa Francisc la catedrala Sf. Iosif, aici unde se asteatpa sa fie prezenta foarte multe lume. Din acest motiv, autoritatile cer publiului sa soseasca din timp pentru a se evita aglomeratia la filtrele de securitate.

Acesta este si motivul pentru care scolile si gradinitele din Bucuresti vor fi inchise, iar traseele multor mijloace de transport in comun vor suferi modificari.

La catedrala Sfantul Iosif, pregatirile sunt in toi, sute de oameni au fost mobilizati pentru ca totul sa fie pus la punct in cel mai mic detaliu, iar foarte multi dintre acestia fac munca voluntara. Este si cazul lui Dragos.

Romanii asteapta cu nerabdare vizita Papei. Pentru ca acum 20 de ani, cand a venit Papa Ioan Paul al II-lea in Romania, nu a putut fi prezenta, aceasta doamna nu vrea sa rateze ocazia de a-l vedea pe suveranul pontif.

Insa pentru ca publicul se asteapta sa fie numeros, aria a fost extinsa si pe Calea Victoriei.

Alexandra Marin, reporter Stirile Kanal D: Credinciosii care nu si au rezervt un loc in catedrala vor putea vedea slujba pe mai multe ecrane instalate in oras, doua dintre acestea vir fi aici, in Piata George Enescu, unde va ajunge cu papamobilul inclusiv suvernaul pontif pentru a saluta pelernii prezenti.

Mai trebuie spus ca aceste papamobile vor fi aduse de la Vatican, nu vor mai fi fabricate in Romania, asa cum se dorea initial.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si