Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Mese întinse în mini vacanță. Ce mâncăm de 1 decembrie?

Ziua Națională este un prilej pentru organizarea meselor festive cu preparate tradiționale. Ce nu lipsește de pe masa de 1 decembrie?

Redactia Stirile Kanal D,

Mese întinse în mini vacanță [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mini-vacanta de 1 decembrie este un prilej numai bun pentru mese întinse, cu bucate alese și ospăț de sărbătoare. De la tradiționalul ciolan cu fasole, până la jumări și șorici, toate fac deliciul românilor în aceste zile libere. Cum arată meniul tradițional știe colega mea, Mădălina Lambrinoc. Bună, Mădălina!, a transmis Cristina Dorobanțu.

Mese întinse în mini vacanță

- Atenție, urmează imagini care vă pot afecta papilele gustative, mai exact un adevărat ospăț vedeți chiar acum dvs. În imagini totul miroase precum arată, adică extraordinar. Ce avem însă aici, ne spune chiar acum, șef Ionuț Tache. Vreau să știu, înainte de toate, cât a durat să pregătiți toate aceste bunătăț i,

a transmis Mădălina Lambrinoc.

În jur de două ore jumătate, trei, a spus șef Ionuț Tache.

- Am văzut acolo ciolanul, care cred că a durat mai mult. Hai să pornim totuși de la aperitiv. Ce avem?

La partea de aperitiv, un platou rece care conține crudități, roșii, castraveți, ceapă verde, toate de la producător român, o salată de vinete cu ceapă, coapte de noi, o zacuscă făcută în casă.

Jumările de port tradițional românești făcute în casă, o șunculiță afumată am văzut ceva mușhi care nouă ne place atât de mult,  a spus șef Ionuț Tache. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Prețul pe care îl plătesc românii pentru masa de Crăciun! Cât au ajuns să coste, în magazine, carnea de porc și produsele de bază pentru sărbători?

- Pe partea de brânzeturi ce avem? 

O telemea de oaie, o telemea de vacă, și șorici de porc tradițional, o fasole bătută, a spus șef Ionuț Tache. 

- O să te rog să-mi spui ce fel de ciorbiță am eu aici 

O ciorbă de fasole cu afumătură, o salată de ceapă roșie, lângă ea, desigur, salata de ceapă roșie, a spus șef Ionuț Tache. 

- Nu știu ce să zic, însă, când vine vorba despre platoul cald, nu cred că pot să mă abțin. Descrie-mi, Ionuț, ce avem aici?

O varză cu cârnați, niște mititei de porc, neuitata carne la garniță, tradiționala noastră, neuitatul ciolan cu fasole, nu lipsește nici mămăliga, sărmăluțele, pomana porcului și neuitații mititei pe care îi avem și de 1 decembrie, a spus șef Ionuț Tache.  

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI