Surprinşi de nămeţii uriaşi, mai mulţi turişti care s-au aventurat într-o drumeţie, au rămas înzăpeziţi, în Masivul Postăvaru. Cei trei au sunat la 112, iar o echipă de salvamontiști a plecat în căutarea lor.

Turiștii au fost găsiți epuizați și în prag de hipotermie din cauza frigului și a hainelor care erau îmbibate în apă. Cei trei au fost aduși la refugiul salvamont din Postăvaru, iar apoi au coborât în siguranță la baza muntelui.

Meteorologii au restrâns codul galben de ninsoare la câteva județe din centru și nord

În Poiana Braşov, telescaunul a fost blocat de nămeţi, iar monitorii de schi au cărat zăpada cu o prelată, ca să îl poată pune în funcţiune.

În staţiunea Rânca, din Gorj, troienele care ajung chiar şi la doi metri au înghiţit totul în cale. Cabanele au fost înconjurate de nămeți, iar utilajele au străbătut cu greu întinderea uriaşă de zăpadă.

Şi la Bâlea Lac, a nins continuu în ultimele zile, iar stratul de zăpadă a ajuns până la acoperişul cabanelor. Ca să poată face un culoar printre nămeţi, cabanierii au dat la lopată cu orele.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Accesul la cota 2000 se poate face doar cu telecabina de la Balea Cascada, însă din cauza nametilor telecabina nu a putut sa iasa din statie. Riscul de avalansa in zona este maxim, iar turistii care ajung în zonă sunt sfătuiţi să rămână în preajma cabanelor.

Meteorologii au restrâns codul galben de ninsori puternice şi viscol pentru câteva judeţe din nordul şi centrul ţării. Avertizarea a intrat în vigoare astăzi, la ora 11, şi expiră la ora 20.

Meteorologii: Nu va mai fi ninsoare, dar vin ploi

În următoarea perioadă, specialiştii spun că vremea se va îmbunătăţi, însă ne aşteaptă ploi.

„Putem vorbi despre o usoara ameliorare a vremii, adica restrangerea semnificativa a ariei precipitatiilor.
Va afecta din nou toate zonele tarii, dar in special pe cele din sudul, centrul, estul, sud-estul Romaniei”, spun meteorologii.

Săptămâna viitoare, maximele vor ajunge la 4-5 grade celsius.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si