„Ofițer, așa se dădea, ofițer... american, frumos, mai avea vreo 4 luni până la pensie, lucra în Afganistan, nu știu cum, văduv, cu o fetiță de crescut, de 15 ani”, spune o victimă.

Cu astfel de fotografii ale unor soldați americani- impostorii reușesc să dea peste cap viața a mii de femei singure din toată lumea- implicit românce.

Una dintre ele a lăsat rușinea de-o parte și ne-a mărturisit că era cât pe ce să cadă-n plasa unui astfel de șarlatan.

„El era mai mic decât mine cu vreo 4,5 ani și se îndrăgostise, chipurile, de poza mea de profil că arătam finuță, supărată, tristă, din astea”, spune femeia.

Metoda generalul face ravagii printre femei

Individul a încercat să-i câștige încrederea și să-i topească inima cu vorbe dulci și cu o poveste trucată de viață.

„Îmi spunea că el mai are 4 luni și e singur, că de când i-a muirt nevasta nu a mai avut nicio femeie și are nevoie de o mamă pentru fetița lui 15 ani care e tristă în America și a pomenit că trebuia să meargă până acolo și nu avea bani să meargă până în America”, spune victima.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ulterior- individul ascuns sub chipul arătosului soldat a început să ceară bani- moment în care ea a mirosit ceva suspect și a rupt relația virtuală. Altele însă au mușcat momeala. E și cazul unei doamne din Brăila- trecută de prima tinerețe.

S-a îndrăgostit nebunește de un așa-zis general american- care în cele din urmă i-a cerut 30 de mii de euro ca să vină din Irak la ea în bătătură. Nu avea banii- dar a făcut un sacrificiu uriaș- un credit la bancă și i-a trimis pe toți o dată unor persoane despre care credea că sunt agenții ONU- așa cum îi spusese escrocul. A cu buza umflată și plină de datorii- căci ancheta polițiștilor nu are nici măcar un suspect.

„De cativa ani, pe retelele de socializare au inceput sa apara si pagini oficiale care atrag atentia asupra escrocilor sentimentali, ba chiar sunt aratate si fotografiile cele mai des folosite de indivizi. Cu toate ca sunt aproape 200 de femei care au spus ca au intrat in mrejele lor, indivizii continua sa faca victime”, relatează reporterul Kanal D.

Psihologii încearcă să găsească explicații pentru faptul că tot mai multe femei cad în plasa unor astfel de escroci.

„O femeie singura care a trecut prin pierderi in viata va empatiza cu povestile de viata triste, va simti nevoia sa il ajute mai ales daca vorbim despre cineva care ii arata interes. Majoritatea acestor femei fac parte fie dintr o zona geografica retrasa, unde nu au posibilitatea sa cunoasca pe cineva nou”, spun psihologii.

Metoda generalul face ravagii și printre bărbați

Dar să nu credeți că nu sunt și bărbați păcăliți.

În cazul lor- infractorii se folosesc de imaginea unor soldați-femei din armata americană. Polițiștii români numesc această înșelători „metoda generalul” și spun că sunt sute de victime tâlhărite.

„Dispozitivele electronice pot fi interceptate si se poate ajunge la persoanele care au savarsit faptele.

Înalta Curte deja a specificat ca deschiderea unui cont pe retelele de socializare sub alta identitate si pozelele altor persoane, chiar si soldat, reprezintă infractiune de fals informatic si violarea de viata privata”, spun avocații.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Fenomenul- însă- a luat amploare la nivel mondial- tocmai de aceea a fost demarată o amplă anchetă și în America. Acolo- una dintre victime a virat în contul șarlatanului nu mai puțin de 1 milion de dolari!



 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si