Cei doi indivizi au fost prinși în flagrant de polițiștii Capitalei chiar în momentul în care escrocau doi turiști străini. Bărbații, în vârstă de 40, respectiv 63 de ani s-au dat drept oameni ai legii și le-au cerut actele la control turiștilor străini, apoi le-au spus că trebuie să le percheziționeze și gențile. În imaginile filmate chiar de polițiștii care i-au prins în flagrant pe escroci se poate observa cum unul dintre hoți numără banii pe care turista străină îi avea în portofel.

După ce le verifică pe ambele femei, falșii polițiști le returnează portofelele însă fără ca acestea să observe le sustrag banii.

Falși polițiști, la furat din portofelele turiștilor străini

În total, escrocii s-au făcut cu 230 de euro și 100 de dolari în doar cinci minute. Fericirea lor nu a durat mult pentru că polițiștii au acționat imediat și i-au săltat. Se pare că indivizii nu erau la prima abatere. Ei ar fi indus în eroare mai mulți turiști străini cu metoda Maradona.

„În urma extinderii cercetărilor, în sarcina acestora s-a mai stabilit faptul că la data de 16 august 2023, cu ajutorul bărbatului de 40 de ani care ar fi pretins că este un turist, celălalt bănuit ar fi indus în eroare un cetățean străin prin folosirea unei calități mincinoase, după care, profitând de neatenția acestuia, în timp ce-i verifica conținutul portofelului, i-ar fi sustras 170 de euro și 160 de dolari”,

au transmis autoritățile.

Citește și: Defibrilator extern, furat dintr-o zonă din Brașov. IPJ Brașov a început cercetările

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Potrivit unor surse judiciare, escrocii ar fi recidiviști.

„Individul în vârstă de 40 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare în Franța pentru furt, în timp ce falsul polițist în vârstă de 63 de ani are la activ mai multe condamnări cu suspendare, în mai multe state europene, pentru fapte similare. Potrivit anchetatorilor cei doi s-ar fi întors în România de curând unde și-ar fi reluat activitatea infracțională”, a transmis Claudia Costandiș, reporter Kanal D.

În general, falșii polițiști acționau în zone centrale și frecventate de turiști. Acum ei au fost arestați pentru 30 de zile și sunt cercetați pentru infracțiunile de furt și uzurparea de calități oficiale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si