Primii călători pe M5 au fost oficialii: preşedintele, premierul, ministrul transporturilor, dar şi câţiva ambasadori.
A doua călătorie a fost rezervată presei.
Cu această ocazie descoperim că, deşi au investit aproape un miliard de euro în acest obiectiv, constructorii n-au fost în stare să scrie numele staţiilor cu diacritice. E Raul, Răul sau Râul Doamnei?! Nici măcar numele marelui Constantin Brâncuşi n-a scăpat.

Ministrul Transporturilor: Metroul din Drumul Taberei, moment istoric

"Asistăm astăzi la un moment istoric.
Cea mai importantă realizare a companiei Metrorex.
Una dintre cele mai spectaculoase magistrale de metrou, atât din punct de vedere arhitectural, cât şi din punct de vedere al tehnologiei", a declarat ministrul transporturilor, Lucian Bode.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre metroul din Drumul Taberei: Risca să devină "o legendă a amânărilor" (VIDEO)

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

La suprafaţă, emoţii mari. Pasagerii au aşteptat zeci de minute ca oficialii şi presa să termine vizita, pentru a putea face o călătorie...

istorică!
"Am emoţii din 2016!
Atunci când aştepţi câţiva ani, nu mai ai nicio încredere.
Eu sunt foarte surprins că fix acum se deschide, cu toată nebunia şi cu virusl ăsta, dar sunt plăcut surprins", spun primii călători.

Metroul din Drumul Taberei- proteste față de Iohannis

Unii au vrut să protesteze cu ocazia momentului festiv, aşa că spiritele s-au încins rapid pentru că jandarmii n-au permis asta.


"Această linie risca să devină, aşa, un fel de legendă a amânărilor.

Citeste si: VIDEO- Epopeea metroului din Drumul Taberei este departe de a se fi încheiat. Metroul s-a împotmolit într-un hidrant

Din 2011 au început lucrările care ar fi trebuit finalizate în 2015. Au urmat 5 ani de întârzieri, timp în care s-au cheltuit peste 3,4 miliarde de lei", a declarat președintele Klaus Iohannis.
"Metroul circulă pe 7 kilometri de şine, în subteran. Sunt 10 staţii pe această linie şi un depou pentru aceste garnituri de metrou", relatează reporterul Kanal D Petre Nechita.

Metroul din Drumul Taberei, comparație cu alte țări

Spre comparaţie, cea mai înaltă clădire din lume, Burk Kalifa, a fost construită în numai 6 ani. Şi Transfăgărăşanul a fost terminat mai repede decât metroul către Drumul Taberei.

Citeste si: Metroul din Drumul Taberei, inaugurat în septembrie. Cum arată astăzi stațiile- VIDEO

Italienii, în schimb, ne dau o veritabilă lecţie: au construit linia M5, în Milano, mult mai rapid de cât noi. Are 19 staţii, peste 12 kilometri, panouri de siguranţă şi trenuri care sunt controlate de calculator.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si