Chinul a început în două mii opt, când Mariana a fost diagnosticată cu o formă de cancer: „Am făcut chimioterapie prima dată, după aceea m-a trimis, după două cure de chimioterapie, să iau legătura cu un chirurg, m-a operat, mi-a scos tot sânul cu toate că, vă spun sincer, eu n-aș fi vrut lucrul ăsta, dar știți cum este, neștiind ce să faci te iei după un medic.”
În două mii zece femeia a aflat că totul a fost o greșeală. Fusese operată fără un motiv real. Cancerul nu exista, așa că femeia și-a căutat dreptatea în instanță: „Nu vreau să știți ce am simțit atunci când am aflat.
Iar chinul a continuat. A ajuns inclusiv la CEDO, unde a câștigat pentru că statul român tergiversa rezolvarea cazului. Tribunalul Constanța a decis acum să-i acorde cincizeci de mii de euro despăgubiri: „A fost un drum interminabil, de cincisprezece ani. Întreg litigiul a început în martie două mii zece și la acest moment nu este finalizat, deci mai avem deschisă cel puțin o cale de atac.”
Pentru a-și reveni după operație și după ședințele de chimioterapie făcute fără rost, femeia spune că a urmat mai multe tratamente, inclusiv unul psihiatric. În total, cu banii cheltuiți pe avocat, a ajuns la patruzeci de mii de euro. Între timp, unul dintre medicii acuzați a murit de Covid, altul s-a mutat de la Spitalul Județean Constanța: „Nu am dat niciodată niciun punct de vedere, în cincisprezece.