"Mulți dintre asiaticii sosiți la muncă în România visează să devină cetățeni ai țării noastre, pe care o consideră sigură pentru viitorul lor și al copiilor. În Buzău există deja o comunitate de nepalezi, care și-au adus aici familiile. Un cuplu chiar a adus pe lume o pereche de gemeni, la maternitatea din oraș", a transmis Cristian Sabbagh.

"Mica Asie" din Buzău

Faceți cunoștință cu Cristina, fetița unui cuplu de nepalezi care lucrează la un restaurant din Buzău. La doar cinci ani, copila cu trăsături asiatice știe trei limbi străine, iar româna o vorbește din ce în ce mai bine, pentru că o învață la grădiniță.

Citește și: VIDEO- Secretele diversificării la bebeluși. Gustul și obiceiurile alimentare sunt influențate de acest proces

Tulsi, tatăl micuței, lucrează de patru ani în România și are de gând să rămână aici, cu familia, pentru tot restul vieții. La fel intenționează mulți nepalezi din grupul de prieteni.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Soții Ravi și Pratima sunt prietenii cei mai buni ai lui Tulsi.

Sunt colegi de serviciu, iar în timpul liber ies cu copiii în parcurile din oraș. Nepalezii din Buzău sunt ca o familie extinsă, iar legăturile sunt și mai strânse de când Pratima a născut gemeni la maternitatea din Buzău.

Nepalezii au planuri mari. Dacă femeile sunt nerăbdătoare să călătorească prin țară, bărbații gândesc mai pragmatic. Obținerea cetățeniei române este însă visul tuturor.

Ravi și Tulsi sunt bucătari la un renumit restaurant din Buzău, unde majoritatea angajaților sunt asiatici.

Aici, cei doi nepalezi au aflat tainele bucătăriei românești.

Anul trecut, au fost eliberate peste 100.000 de avize de angajare sau detașare pentru muncitori străini și se așteaptă încă pe atât și anul acesta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si