Venirea iernii presupune o provocare pentru animalele de la microrezervatii. În sezonul rece, îngrijitorii fac eforturi pentru că frigul să nu afecteze înaripatele sau patrupedele. Acestea primesc hrană diferită, iar din culcușuri nu le lipsesc paiele, care să le țină de cald, a transmis Cristina Dorobanțu.

Microrezervațiile, pregătite pentru iarnă

În microrezervația delfinariului din Constanța este zarvă mare. Întregul personal face pregătiri pentru iarnă, astfel încât, cele peste 500 de exemplare de animale și păsări să nu resimtă gerul de sezon.

Țarcurile sunt izolate bine și amenajate cu paie, ca să le țină de cald.

De departe, cele mai sensibile animale sunt cele care provin din zone calde și care suportă cu greu umezeala și frigul.

Despre zebre... o să le închidem mai bine gardul ăsta, o să închidem cu niște panouri, pentru iarna vorbesc, adăpost. Și ele o să stea pe perioada de frig în adăpostul care se vede, nu plouă, nu ninge, nu nimic, a spus Dan Nechita, muzeograf.

Din categoria animalelor pretențioase fac parte și broaștele țestoase de uscat.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Cei mai bogați influenceri din lumea necuvântătoarelor. Animăluțele simpatice ajung să strângă mai multe aprecieri decât stăpânii

Înaripatele au fost deja mutate la interior, într-un container încălzit. Pe lângă cereale și proteine, toti chiriașii microrezervației primesc gustări cu multe fructe și legume. În plus, la animalele acvatice, precum delfinii, alimentația este adaptată nevoilor și îmbogățitiă cu omega 3, a spus Anca Mihai, muzeograf.

În extrasezon, delfinariul organizează doar două reprezentanții pe zi. Prețul unui bilet este de 30 de lei pentru adulti și 7,50 lei pentru elevi și studenți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si