Guvernul tocmai a anunţat că va sprijini atât firmele, cât şi angajaţii şi sistemul sanitar să depăşească această perioadă extrem de grea, prin nu mai puţin de 8 ordonanţe de urgenţă şi alte acte normative, dar unul dintre răspunsurile care vin din mediul privat este că se face prea puţin.

Emilia și Ciprian se strâng de mână și se privesc în ochi cu ultimul dram de speranță rămas.

Citeste si: Ungaria a decis suspendarea plății creditelor pentru populație și companii până la finalul anului

Cuplul traversează o perioada delicata. După 3 ani de munca în turism, Ciprian rămâne, de luni, fara serviciu. Administratorii hotelului unde este angajat l-au anunțat că, din cauza crizei de coronavirus, au probleme financiare și nu mai pot plăti salariile.

Un peisaj dezolant se arată acum şi la restaurantele şi localurle de lux ale Capitalei, pline de obicei de clienți care de care mai importanți.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Toate sunt închise acum şi, atât proprietarii, cât şi angajaţii din domeniu îşi fac griji pentru ce va fi!

Citeste si: Elveția: Peste 3.000 de cazuri cu infecție coronavirus

Daniela Tacoi este bucătăreasă si, de 5 ani, lucrează în această autoservire. Are doi copii acasă, pe care îi crește dintr-un salariu de aproximativ 2.000 de lei. Ea și cei 30 de colegi au fost anunțați că nu mai pot fi plătiți, câtă vreme restaurantul este închis.

Pe lângă HORECA și turism, marii investitori, care erau, până acum, pilonii economiei noastre, închid porțile uzinelor pentru cel puţin o lună.

Citeste si: Toate școlile din România sunt închise. Cât mai au elevii de stat acasă?

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

6.000 de angajați de la UZINA FORD, din Craiova, vor fi trimiși în șomaj tehnic până pe 5 aprilie. În tot acest timp, contractele de muncă vor continua să existe, ei vor sta acasă şi vor primi 78 la sută din salariu.

Vestea ca fabrica se închide a căzut greu pe umerii Danielei, care lucrează aici de 38 de ani. Se teme că, din cauza crizei economice cauzate de coronavirus, compania s-ar putea retrage definitiv din România.

Vânzările de mașini și componentele sunt afectate la nivelul întregului continent. Și Uzina Dacia își închide porțile pentru 14.000 de angajati, tot până pe 5 aprilie.

Citeste si: O româncă din Italia, dezvăluiri dureroase: "Sunt vecina. Soțul meu a fost dus la cimitir. Nu m-au lăsat să merg"

Guvernul, prin Ministrul Economiei, a anunţat sprijin financiar, în primul rând, pentru pentru companiile care-si schimba linia de productie si vor face materiale sanitare.
Vor fi ajutate, apoi, toate firmele afectate. Ordonanţa de urgenţă prevede credite garantate de stat pentru IMM-urile aflate în dificultate, după ce fiecare obţine un atestat de la Ministerul Economiei că a suferit pierderi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si