Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Mii de angajați rămân fără pâinea de la gură

Dacă medical, ţara noastră nu a ajuns într-o sitaţie gravă, criza vine din economie. Mii de oameni sunt trecuţi obligatoriu în şomaj tehnic după ce mari uzine şi-au închis porţile, iar foarte mulţi dintre cei care lucrau până azi în restaurante şi hoteluri se întreabă din ce vor trăi de mâine.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Guvernul tocmai a anunţat că va sprijini atât firmele, cât şi angajaţii şi sistemul sanitar să depăşească această perioadă extrem de grea, prin nu mai puţin de 8 ordonanţe de urgenţă şi alte acte normative, dar unul dintre răspunsurile care vin din mediul privat este că se face prea puţin.

Emilia și Ciprian se strâng de mână și se privesc în ochi cu ultimul dram de speranță rămas.

Citeste si: Ungaria a decis suspendarea plății creditelor pentru populație și companii până la finalul anului

Cuplul traversează o perioada delicata. După 3 ani de munca în turism, Ciprian rămâne, de luni, fara serviciu. Administratorii hotelului unde este angajat l-au anunțat că, din cauza crizei de coronavirus, au probleme financiare și nu mai pot plăti salariile.

Un peisaj dezolant se arată acum şi la restaurantele şi localurle de lux ale Capitalei, pline de obicei de clienți care de care mai importanți.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Toate sunt închise acum şi, atât proprietarii, cât şi angajaţii din domeniu îşi fac griji pentru ce va fi!

Citeste si: Elveția: Peste 3.000 de cazuri cu infecție coronavirus

Daniela Tacoi este bucătăreasă si, de 5 ani, lucrează în această autoservire. Are doi copii acasă, pe care îi crește dintr-un salariu de aproximativ 2.000 de lei. Ea și cei 30 de colegi au fost anunțați că nu mai pot fi plătiți, câtă vreme restaurantul este închis.

Pe lângă HORECA și turism, marii investitori, care erau, până acum, pilonii economiei noastre, închid porțile uzinelor pentru cel puţin o lună.

Citeste si: Toate școlile din România sunt închise. Cât mai au elevii de stat acasă?

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

6.000 de angajați de la UZINA FORD, din Craiova, vor fi trimiși în șomaj tehnic până pe 5 aprilie. În tot acest timp, contractele de muncă vor continua să existe, ei vor sta acasă şi vor primi 78 la sută din salariu.

Vestea ca fabrica se închide a căzut greu pe umerii Danielei, care lucrează aici de 38 de ani. Se teme că, din cauza crizei economice cauzate de coronavirus, compania s-ar putea retrage definitiv din România.

Vânzările de mașini și componentele sunt afectate la nivelul întregului continent. Și Uzina Dacia își închide porțile pentru 14.000 de angajati, tot până pe 5 aprilie.

Citeste si: O româncă din Italia, dezvăluiri dureroase: "Sunt vecina. Soțul meu a fost dus la cimitir. Nu m-au lăsat să merg"

Guvernul, prin Ministrul Economiei, a anunţat sprijin financiar, în primul rând, pentru pentru companiile care-si schimba linia de productie si vor face materiale sanitare.
Vor fi ajutate, apoi, toate firmele afectate. Ordonanţa de urgenţă prevede credite garantate de stat pentru IMM-urile aflate în dificultate, după ce fiecare obţine un atestat de la Ministerul Economiei că a suferit pierderi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI