Mii de credincioși s-au adunat la Mănăstirea Pantocrator, din județul Teleorman, în a doua zi de Crăciun. Au vrut să vadă cu ochii lor un eveniment unic la noi în țară: darurile magilor de la Răsărit pentru pruncul Iisus au fost aduse de la Muntele Athos, a transmis Silvia Ioniță.

Mii de credincioși la darurile magilor

Miile de credincioși, veniți din toate colțurile țării, au fost nevoiți să se înarmeze cu multă răbdare.

Cel puțin două ore au stat la coadă, ca să atingă racla cu darurile magilor de la Răsărit, aduse pentru prima oară în România.

"Impresionant. O binecuvântare de la Dumnezeu care poate e o dată în viață. Pentru sănătate, pace și liniște. Am primit o iconiță pe care am sfințit-o pe la raclă", a spus un pelerin.

Unii, însă, au abandonat, descurajați de coada care părea să nu se mai termine.

"N-am ajuns. E foarte multă lume. Am renunțat", a spus un pelerin.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cei mai mulți credincioși s-au rugat pentru sănătatea lor și a celor dragi.

Obiectele de cult au fost aduse tocmai de pe Muntele Athos. Iar cele trei daruri primite de pruncul Iisus au o simbolistică aparte.

"I-au adus aur ca unui împărat, tămâie ca unui Dumnezeu și smirnă ca unui om ce avea să moară. Deci iată mulțime de credincioși au venit azi la Patrocrator pentru a se atinge de acest odor, pentru a le vedea și pentru a cinsti cum se cuvine Nașterea Domnului", a declarat Serafim, preot.

Sfânta Liturghie a fost oficiată chiar de către Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

"Slujba mare și chiar evanghelia au fost despre magii care au venit să îl caute pe noul împărat. Aici, la Pantocrator au fost aduse aurul, smirna, tămâie cu care au venit magii la pruncul Iisus. Este o mare binecuvântare", a declarat Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Credincioșii pot merge la Mănăstirea Pantocrator până pe data de 28 decembrie, atunci când moaștele vor fi duse din nou în Mănăstirea Pavel de pe Muntele Athos.

Citește și: Ce colinde se cântă în Ajunul Crăciunului: Lista completă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: