Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Mii de hectare cultivate cu tomate și ardei, devastate de grindină. Reacția fermierilor

Dincolo de seceta, fenomenele extreme au provocat pagube uriase. Langa Slobozia, mii de hectare de culturi au fost ravasite de grindina. Ogoarele arata de parca ar fi trecut un taifun prin ele.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pe 5 august, in Slobozia, furtuna puternica a distrus hectare intregi cultivate cu tomate si ardei capia.

„Uitati cum arata o cultura de tomate lovita, deci si acum dupa o luna de zile se vad ranile provocate de piatra, de grindina, uitati si fructele cum sunt lovite!”. Asa isi incepe povestea Alexandru Pavaloaie, cel care a investit in ultimii 20 de ani timp si bani in cultura de tomate de soi romanesc.

ALEXANDRU PAVALOAIE, FERMIER: Eu zic ca ar trebui sa existe o comunicare intre Centrul National de Meteorologie, pentru ca stiu ca asta primavara au fost lansate niste avertismente cu privire la aceste fenomene si dezvoltarea lor pe perioada verii.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Alexandru se ocupa de o ferma care are 360 de hectare. Dintre acestea, 10 hectare sunt cultivate cu tomate si 23 cu ardei gras, capia, ardei iute, pepeni si castraveti.

Citeste si: Vremea se răcește în întreaga țară. Sunt anunţate cantităţi însemnate de precipitaţii

Spune ca o solutie pentru evitarea situatiei dramatice de acum o luna ar fi fost extinderea scutului antigrindina.

ALEXANDRU PAVALOAIE, FERMIER: Cu siguranta eficienta era daca erau folosite, dar se pare ca acestea au fost lansate in alte zone decat acestea, au fost lansate in zona Prahovei. In anii ce urmeaza, producerea hranei va fi din ce in ce mai scumpa, pentru ca fermierii nu vor mai investi asa mult bani, datorita fricii de a fi loviti de asemenea fenomene.

La solicitarea Kanal D, Ministerul Agriculturii, a precizat ca, de la inceputul anului si pana acum, au fost lansate peste 1.300 de rachete antigrindina din 61 de puncte.

Insa, de multe ori, chiar si acest sistem se dovedeste a fi ineficient in fata naturii, spun tot autoritatile, care dau ca exemplu tornada din luna mai. Cele 16 rachete lansate atunci nu au putut afecta intensitatea celulei de producere a fenomenului, comparat in forta, de specialisti, cu doua bombe de la Hiroshima.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI