Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Mii de oameni susțin că ritualul botezului ar trebui modificat

Revoltați până la cer și înapoi - mii de oameni cer răspicat bisericii să modifice ritualul botezului după ce micuțul Iustin a pierit cu zile.

Iulian Ciurea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În imaginile surprinse în timpul botezului se vede cum micuţul Iustin este ţinut pe spate, cu faţa în sus, în timp ce este scufundat de 3 ori în cristelniţă, aşa cum este obiceiul, deşi plângea din răsputeri. Doar că bebeluşul ar fi trebuit să fie ținut cu fața în jos, spun specialiştii, iar greşeala făcută de duhovnic i-ar fi fost fatală micuţului care oricum fusese născut prematur. De altfel, sunetele scoase de copilaş după ce este scos din apă, mult mai slabe ca intensitate decât cele iniţiale, par să întărească această ipoteză.

Reprezentanţii bisericii ridică însă din umeri şi spun că faptul că micuţul a plâns când a fost scos din cristelniţă este dovada că nu ar fi murit înecat cu apă.

„Copilul când a fost scos din cristelniță a plâns, deci asta dovedea că semnele vitale erau în regulă. La ceva timp, la câteva minute, după copilul s-a moleșit și atunci imediat au chemat SMURD-ul.
Să vedem ce fel de lichid spun ei că au găsit acolo”, susțin reprezentanții Bisericii.

După tragedia de la Suceava, mii de oameni vor să fie modificat ritualul botezului

Doar că specialiştii au o altă variantă.

„Primul semn ar fi un mecanism de apărare, deci nu reacţionezi imediat.
Odata acumulata o cantitate de apa la nivelul plamantului, obstructia se poate manifesta intr-un timp doi.
Depinde de starea copilului, de starea lui de bine”, spun medicii.

Citeste si: Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună a încetat să mai bată!"- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

„Nu e bine, nu e bine. Ar trebui altfel pusă problema. De ce să îi bage atât în apă. Poate să îi dea cu puţină apă pe cap sau pe corp, nu neapărat trebuie să îl bage în apă.
Ca şi părinte pot să zic că şi noi ne-am pus problema aceasta când ne-am botezat copiii.

Dacă o să plângă, dacă o să înghită apă.
Şi pe noi nu ne-a întrebat nimeni dacă vrem într-un fel sau dacă vrem în alt fel”, spun oamenii.

Deşi tradiţia veche de sute de ani este considerată traumatizantă şi chiar barbară de mulţi părinţi, Biserica nu vrea să dea înapoi, iar preoţii par convinşi că taina botezului n-ar putea fi validată decât dacă pruncul este scufundat de 3 ori sub apă.

Biserica nu vreau să modifice ritualul botezului

Moartea micuţului Iustin a stârnit o revoltă uriaşă, iar în mediul online s-a făcut inclusiv o petiţie pentru schimbarea ritualului de botez.

„Domnilor, schimbați acest ritual periculos! E un gest simbolic care e făcut, însă, de unii preoți cu o agresivitate ieșită din comun. Puțină apă turnată din căușul palmei cred că e la fel de bine primită de Dumnezeu ca și o scufundare care poate fi, iată, mortală!

Fără cuvinte... îl porţi nouă luni, te chinui să îl aduci pe lume, te umpli de speranţă şi iubire, iar un străin îi curmă viaţa! Ar trebui să li se interzică acestor ,,preoţi" să mai slujească”, au scris oamenii.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Festin regal la Palatul Snagov! Cum au fost răsfățați invitații la nunta Monicăi Bîrlădeanu și a lui Valeriu Gheorghiță- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi aşteaptă acum necropsia bebeluşului, care ar putea face lumină în acest caz. Autopsia ar fi trebuit să fie făcută azi, însă a fost amânată pentru mâine, pentru ca, pe lângă medicii de la Serviciul de Medicină Legală Suceava, să mai asiste și un expert independent, tot legist. În paralel, Arhiepiscopia Sucevei a deschis o anchetă internă, iar preotul nu va mai sluji cel puţin până la finalizarea cercetărilor.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI